Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ από αύριο, Σάββατο, για όλους!

Gazzetta team
Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ από αύριο, Σάββατο, για όλους!
Απόφαση για υποχρεωτική χρήση της μάσκας στα σούπερ μάρκετ, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους καταναλωτές!

Αυτό που... γλίτωσαν οι καταναλωτές την περίοδο της καραντίνας, δεν θα το γλιτώσουν και τώρα!

Μιλάμε για τη χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ, όπου, θυμίζουμε, στο lockdown ήταν υποχρεωτική μόνο για τους εργαζόμενους.

Κατόπιν, λοιπόν, σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η χρήση μη ιατρικής μάσκας στα σούπερ μάρκετ, τόσο για εργαζομένους όσο και για καταναλωτές, καθίσταται υποχρεωτική πλέον, από αύριο κιόλας, Σάββατο 18 Ιουλίου!

Η ανακοίνωση

Αυτό αναφέρει, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

«Εφαρμόζοντας την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του COVID-19, εκδίδεται ΚΥΑ με την οποία καθίσταται από αύριο, υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας στα σούπερ μάρκετ από τους εργαζομένους & καταναλωτές», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Σταμπουλίδης.

Κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης, όπως τονίζει το protothema.gr, αναφέρουν ότι η απόφαση ήταν επιβεβλημένη, μετά την αυξητική τάση των κρουσμάτων κορονοϊού, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής. Το πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας, τόσο για εργαζομένους όσο και για καταναλωτές, ανέρχεται στα 150 ευρώ.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η υποχρεωτική χρήση της μάσκας στα σούπερ μάρκετ αναμενόταν να εφαρμοστεί από την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη, φαίνεται, ωστόσο, ότι οι αποφάσεις επισπεύσθηκαν, καθώς πολλοί καταναλωτές επιλέγουν να κάνουν τα ψώνια τους μέσα στο σαββατοκύριακο.

Οι λοιμωξιολόγοι, άλλωστε, πίεζαν το τελευταίο διάστημα να γίνει υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε κλειστούς χώρους -και όχι μόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ...