Αρναούτογλου: «Θερμοκρασιακή ανηφορίτσα έως τα τέλη Ιουλίου» (pic)

Gazzetta team
Αρναούτογλου: «Θερμοκρασιακή ανηφορίτσα έως τα τέλη Ιουλίου» (pic)
Όσο κράτησε, κράτησε η δροσούλα...

Με ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου έγραψε ότι σταδιακά η θερμοκρασία θα ανέβει ξανά έως τα τέλη του μήνα, με το θερμόμετρο να κινείται στους 36-37 βαθμούς Κελσίου, κάνοντας λόγο χαρακτηριστικά για «θερμοκρασιακή ανηφορίτσα».

Σημειώνει, δε, ότι μέχρι τις 19 Ιουλίου αναμένονται τοπικές μπόρες στα ορεινά τις θερμές ώρες της ημέρας, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα για τοπικές μπόρες στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας, τις θερμές ώρες, και στις 23 και 24 Ιουλίου.

Τονίζει, μάλιστα, ότι το μελτέμι στο Αιγαίο θα είναι ενισχυμένο μέχρι τις 24 Ιουλίου, με μικρή εξασθένηση έως και τα τέλη του μήνα.

Ο καιρός την Πέμπτη

Αύριο, Πέμπτη, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, ενώ αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια, σύμφωνα με το Meteo.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων στα υπόλοιπα δυτικά και κεντρικά ορεινά ηπειρωτικά.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Παρόμοιος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμοκρασία την Πέμπτη θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 13 έως 27 βαθμούς), 18 έως 32 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 35 βαθμούς), 16 έως 30 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο έως τους 32 βαθμούς), 20 έως 31 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 18 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.