Κορονοϊός: Εντοπίστηκαν τα πρώτα εισαγόμενα κρούσματα σε Θάσο, Νάξο, Κέρκυρα και Εύβοια

Gazzetta team
Κορονοϊός: Εντοπίστηκαν τα πρώτα εισαγόμενα κρούσματα σε Θάσο, Νάξο, Κέρκυρα και Εύβοια
Θετικοί βρέθηκαν τουρίστες που έφθασαν σε Θάσο, Νάξο και Αιδηψό. Μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία καραντίνας.

Τουρίστες που έφθασαν σε τρία ελληνικά νησιά εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοϊό όπως αναφέρουν τοπικά μέσα.

Μάλιστα μερικά από τα κρούσματα είναι και ασυμπτωματικά.

Πρόκειται για τουρίστες σε Θάσο, Νάξο και Εύβοια.

Με δύο ανακοινώσεις οι δήμοι Θάσου και Παγγαίου επιβεβαίωσαν χθες το βράδυ τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν σε τουρίστες που κάνουν τις διακοπές τους στην περιοχή.

Τέσσερις τουρίστες σε ξενοδοχείο καραντίνας

Τα τέσσερα κρούσματα στο νησί της Θάσου έχουν ήδη εντοπιστεί και τέθηκαν σε περιορισμό στο ξενοδοχείο καραντίνας, ενώ για τα δυο κρούσματα στο δήμο Παγγαίο στην Καβάλα πρόκειται γα επισκέπτες που πέρασαν το Σαββατοκύριακο σε παραθαλάσσιες περιοχές και επέστρεψαν στην πατρίδα τους.

Τις προηγούμενες μέρες τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονταν και απομονώνονταν στα σύνορα, αλλά πλέον όπως φαίνεται υπάρχουν μικρές αλλά ανησυχητικές εστίες στα νησιά.

Βέβαια το βλέμμα των ειδικών είναι στραμμένο εδώ και μέρες στον στον αριθμό των εισαγόμενων κρουσμάτων, ο οποίος είναι μεγαλύτερος από τα εγχώρια.

Από την πλευρά τους τα ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ διενεργούν εντατικούς ελέγχους σε αεροδρόμια, λιμάνια και χερσαία σύνορα ακόμα και τη νύχτα.

Θετική 60χρονη στην Κέρκυρα

Θετική στην Covid-19 είναι και μία 60χρονη από τη Σερβία που βρέθηκε στο νησί προκειμένου να επισκεφθεί την κόρη της η οποία διαμένει στη Βόρεια Κέρκυρα.

Η 60χρονη, που είναι ασυμπτωματική, έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ αναμένεται να εξεταστούν τις επόμενες ώρες και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας της.

Ο ΕΟΔΥ έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία ιχνηλάτησης.