Δεν έφτανε ο κορονοϊός, στην Ξάνθη έχουν και σοβαρό πρόβλημα με τα κουνούπια

Gazzetta team
Δεν έφτανε ο κορονοϊός, στην Ξάνθη έχουν και σοβαρό πρόβλημα με τα κουνούπια
Σοβαρό πρόβλημα με τα κουνούπια αντιμετωπίζουν στην Ξάνθη, για μια σειρά από λόγους, μεταξύ των οποίων είναι και ο κορονοϊός.

Τους... έφαγαν τα κουνούπια στην Ξάνθη!

Δεν έφτανε ο κορονοϊός, στην περιοχή φέτος αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα και με τα κουνούπια -σε σχέση με άλλες χρονιές- για μια σειρά από λόγους, μεταξύ των οποίων, μάλιστα, είναι και η καραντίνα λόγω της επιδημίας.

Όπως είπε, λοιπόν, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Κώστας Βενετίδης, στο τοπικό ραδιόφωνο Χρόνος 87,5 FM, η έξαρση των κουνουπιών έχει να κάνει με το ότι «ο χειμώνας ήταν πολύ ελαφρύς, η άνοιξη ήταν πολύ βροχερή, και ήταν και ο κορονοϊός, που για τρεις μήνες δεν κυκλοφορούσε τίποτα».

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, δηλαδή, να μην έχουν γίνει ψεκασμοί στην περιοχή, ενώ, σύμφωνα πάντα με τον κ. Βενετίδη, δεν έχει δοθεί ακόμη άδεια, γεγονός, δε, που ο ίδιος σχολιάζει, λέγοντας ότι «ίσως είναι μια στενοκεφαλιά των Αθηνών αυτή η καθυστέρηση».

Από την άλλη πλευρά, δήλωσε ότι φέτος θα είναι σε θέση να εντοπιστεί πολύ πιο έγκαιρα τυχόν εμφάνιση του ιού του Δυτικού Νείλου.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Από βδομάδα θα τοποθετήσουμε σε όλη την Περιφέρεια 40 κλουβιά, στα οποία θα βάλουμε μέσα πουλερικά, τα οποία έχουν την ιδιότητα να εμφανίζουν τον ιό του Δυτικού Νείλου νωρίτερα από τον άνθρωπο. Θα ελέγχουμε το αίμα των πουλερικών και έτσι θα ξέρουμε αν και πού υπάρχει εμφάνιση κρούσματος».