Το χρονικό της σουηδικής πτήσης που έσπασε το εμπάργκο στην Ρόδο: Πανηγύριζε ο πιλότος (vid)

Gazzetta team
Το χρονικό της σουηδικής πτήσης που έσπασε το εμπάργκο στην Ρόδο: Πανηγύριζε ο πιλότος (vid)
Τι συνέβη με τους 190 επιβάτες της πτήσης από την Στοκχόλμη που έφτασε στην Ρόδο, αν και η Σκανδιναβική χώρα δεν είναι στην... λευκή λίστα.

Σάλος έχει προκληθεί από χθες το απόγευμα με την είδηση οτι πτήση από την Σουηδία, προσγειώθηκε στην Ρόδο παρά το γεγονός οτι η συγκεκριμένη χώρα δεν είναι μεταξύ των 14 χωρών που μπορούν να ταξιδέψουν απευθείας από την Ελλάδα.

Λίγες ώρες μετά και συγκεκριμένα, το πρωί της Παρασκευής ο δημοσιογράφος στο νησί, Τέρης Χατζηιωάννου μέσω του ρεπορτάζ του, μετέφερε το χρονικό της πτήσης που ουσιαστικά έσπασε το εμπάργκο που υπήρχε στην Σουηδία.

Όπως είπε αυτή ήταν προγραμματισμένη να φύγει από το αεροδρόμιο της Στοκχόλμης στις 8:15 και τελικά ύστερα από διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων έφυγε γύρω στις 11:30, έχοντας εξασφαλίσει ειδική άδεια από την ελληνική κυβέρνηση.

Θυμίζουμε πως ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης είχε πει χθες πως δόθηκε αυτή η ειδική άδεια, επειδή ήταν πτήση μάρκετινγκ με στόχο την προώθηση του τουρισμού. Ωστόσο, κάτι τέτοιο σύμφωνα με το τοπικά ΜΜΕ στην Ρόδο δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται, καθώς όπως είπε ο Τέρης Χατζηιωάννου στο Open και οι 190 ήταν τουρίστες.

Μεταφέροντας μάλιστα τα όσα διάβασε στην Aftonbladet και είδε στην Σουηδική τηλεόραση, είπε πως οι επιβάτες ήταν ενθουσιασμένοι με το ταξίδι στην Ρόδο, ενώ υπήρχαν και δηλώσεις του πιλότου, Johan Von Bahr, ο οποίος είπε: «Είμαι 2,5 μήνες καθηλωμένος στο έδαφος για πρώτη φορά ύστερα από 24 συνεχόμενα χρόνια στο κόκπιτ».

Μάλιστα πολλά ΜΜΕ στην Σουηδία, χαρακτηρίζουν την πτήση ιστορική, καθώς ήταν η πρώτη εν μέσω πανδημίας.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως επιβάτες και πλήρωμα της πτήσης είναι σε 24ωρη καραντίνα μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έκαναν για κορονοϊό.