Οριστική καταδίκη του Αμβρόσιου για το «φτύστε τους ομοφυλόφιλους»

Gazzetta team
Οριστική καταδίκη του Αμβρόσιου για το «φτύστε τους ομοφυλόφιλους»
Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση αναίρεσης του μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιου ως προς το σκέλος της καταδίκης του με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο.

Αναλυτικότερα ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση για επικύρωση της ενοχής του Αμβρόσιου ως προς το σκέλος που αφορά τον αντιρατσιστικό νόμο, ενώ ως προς το αδίκημα της κατάχρησης εκκλησιαστικού αξιώματος ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την απαλλαγή του, λόγω αλλαγής του Ποινικού Κώδικα.

Ειδικότερα, ο μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων -εν ενεργεία τότε- προσέφυγε στον Άρειο Πάγο, ζητώντας την αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης για ρητορική μίσους κατά των ΛΟΑΤΚΙ και κατάχρηση του εκκλησιαστικού του αξιώματος.

Η ποινή αφορά το κείμενο που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του τον Δεκέμβριο του 2015 με τον τίτλο «Αποβράσματα της κοινωνίας σήκωσαν κεφάλι! Ας μιλήσουμε έξω από τα δόντια φτύστε τους».

Στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο ο μητροπολίτης αθωώθηκε, ωστόσο οδηγήθηκε και πάλι στο εδώλιο κατόπιν έφεσης που ασκήθηκε από τον αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό.

Τον Ιανουάριο του 2019, το Τριμελές Εφετείο Αιγίου τον έκρινε ένοχο καταδικάζοντάς τον σε συνολική ποινή φυλάκισης 7 μηνών με τριετή αναστολή και πρόστιμο 10.000 ευρώ.

«Είναι παράσημο η ποινή που μου επέβαλε το δικαστήριο για τις δηλώσεις μου για τους ομοφυλόφιλους», είχε πει τότε ο Αμβρόσιος.

«Το Ευαγγέλιο είναι ο νόμος της ζωής μας, είναι ο λόγος του Θεού και οφείλουμε να κηρύττουμε το Ευαγγέλιο. Αυτό στεναχωρεί τους παραβάτες» είπε εξηγώντας... τα ανεξήγητα. [...] «Το Ευαγγέλιο καταδικάζει την ανώμαλη σχέση σαφώς και κατηγορηματικώς» υποστήριξε.

Πηγή: reader.gr