Αδερφός Μαρκέλλας: «Είμαστε όλοι ύποπτοι, ακόμη και εγώ» (vids)

Gazzetta team
Αδερφός Μαρκέλλας: «Είμαστε όλοι ύποπτοι, ακόμη και εγώ» (vids)
Η υπόθεση της απαγωγής της Μαρκέλλας κρύβει πολλά σκοτεινά μυστικά, όπως φοβάται η αστυνομία, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό ιδιαιτέρως σοβαρό. «Προσπαθώ να μιλήσω μαζί της, αλλά δεν μου τη δίνουν στο τηλέφωνο», λέει ο βιολογικός της πατέρας. Στο νοσοκομείο -όπου και θα διανυκτερεύσει- για εξετάσεις μεταφέρθηκε η 10χρονη.

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει προς το παρόν την υπόθεση της απαγωγής της Μαρκέλλας.

Μια υπόθεση, την οποία η αστυνομία χαρακτηρίζει με νόημα ιδιαιτέρως σοβαρή, χωρίς ακόμη, όμως, να σχολιάζει τίποτα άλλο. Οι έρευνες, ωστόσο, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, όπως και η διαδικασία εντοπισμού υπόπτων για την εξαφάνιση της μικρής. Από τα όσα έχουν ακούσει και από τις εικόνες στο σώμα της Μαρκέλλας (φαίνεται πως της είχαν φορέσει χειροπέδες), οι αστυνομικοί φοβούνται ότι η υπόθεση κρύβει πολλά σκοτεινά μυστικά.

«Είμαστε όλοι ύποπτοι»

Είναι χαρακτηριστικά, δε, τα πρώτα λόγια του αδερφού της Μαρκέλλας μετά τον εντοπισμό της, που λέει πως «όλοι είμαστε ύποπτοι, ακόμη και εγώ»!

Και συνεχίζει: «Η μητέρα μου και ο πατριός μου δίνουν καταθέσεις μέχρι τώρα. Είναι λογικό, νομίζω, καθώς μπορεί να είναι κάποιος από τον οικογενειακό κύκλο, μπορεί να είναι κάποιος που δεν παρατήρησαν, οποιοσδήποτε. Δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω, δεν έχω μιλήσει ακόμη με την αδερφή μου».

Όλα συνηγορούν, πάντως, ότι πρόκειται για απαγωγή, με τους δράστες να κάνουν πίσω, πιθανότατα επειδή φοβήθηκαν, λόγω της έκτασης που πήρε η υπόθεση.

Βρέθηκε χαμένη και κουρασμένη

Η 10χρονη, θυμίζουμε, μετά από 40 ώρες εξαφάνισης εντοπίστηκε το Σάββατο στις 08:40 π.μ. σε πρατήριο υγρών καυσίμων. Το κορίτσι φαινόταν χαμένο και παραπονιόταν για πόνους στη μέση. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γιώργος Οικονόμου, ο άνθρωπος που ειδοποίησε τις Αρχές όταν είδε τη Μαρκέλλα, η 10χρονη ανηφόριζε την οδό Καθηγητού Ρωσσίδου στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής και αυτό που του έκανε εντύπωση ήταν ότι κρατούσε σχολική τσάντα, ενώ σήμερα είναι Σάββατο και δεν λειτουργούν τα σχολεία.

«Παράπαιε, περπατούσε σαν χαμένη και κουρασμένη», περιέγραψε ο κ. Οικονόμου, προσθέτοντας πως η 10χρονη τού είπε πως θέλει να πάει σπίτι της.

Ο ίδιος κατάλαβε πως ήταν η Μαρκέλλα όταν του είπε το όνομά της, ενώ στην ερώτησή του για το πώς έφτασε μέχρι εκείνο το σημείο, το ανήλικο κορίτσι, σύμφωνα πάντα με τον μάρτυρα, απάντησε: «Με άφησε εδώ κάτω αυτή που με πήρε και μου έδωσε 30 ευρώ για να πάω σπίτι».

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις

Η Μαρκέλλα δεν φέρει εμφανείς κακώσεις, αλλά η ιατροδικαστική εξέταση θα δείξει εάν έχει τραύματα. Η 10χρονη, άλλωστε, μεταφέρθηκε το απόγευμα στο νοσοκομείο για εξετάσεις, και εκεί θα διανυκτερεύσει απόψε. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το κοριτσάκι έχει ηρεμήσει σε σχέση με το πρωί, αλλά παραμένει σε κατάσταση σοκ, ενώ οι παιδοψυχολόγοι βρίσκονται πάντα στο πλευρό της.

Την ίδια στιγμή, ο βιολογικός της πατέρας δεν έχει επικοινωνήσει ακόμα μαζί της. «Προσπαθώ να μιλήσω με τη Μαρκέλλα, αλλά δεν μου τη δίνουν στο τηλέφωνο. Θέλω να ακούσω το παιδί μου, για να ηρεμήσω και να καταλάβω πως όλα είναι καλά», λέει.