Εξαφάνισης 10χρονης: Έλεγαν στη μητέρα «θα είναι κάποια παιδική τρέλα» (vid)

Gazzetta team
Εξαφάνισης 10χρονης: Έλεγαν στη μητέρα «θα είναι κάποια παιδική τρέλα» (vid)
Για «ολέθρια λάθη» κάνει λόγο ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, στην υπόθεση της εξαφάνισης της 10χρονης Μαρκέλλας από την περιοχή της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη. «Μπορεί να τη δωροδόκησαν», λέει ο αδερφός της.

Ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, κατήγγειλε στον 102 FM της ΕΡΤ3 αναφορικά με την υπόθεση της εξαφάνισης της 10χρονης Μαρκέλλας πως «χάθηκε πολύτιμος χρόνος μέχρι να δοθεί η έγκριση για την έκδοση του Amber Alert», κάνοντας λόγο για «ολέθρια λάθη».

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, ο μηχανισμός ήταν έτοιμος να κινητοποιηθεί από την πρώτη στιγμή, μετά τη δήλωση της εξαφάνισης από τη μητέρα της 10χρονης, αλλά χάθηκε χρόνος μέχρι την έκδοση του Amber Alert, παρότι το Χαμόγελο του Παιδιού και η υπηρεσία αναζητήσεων πίεζε προς αυτή την κατεύθυνση.

«Θα είναι κάποια παιδική τρέλα»

Μάλιστα, είπε πως συνέστησαν στη μητέρα να φύγει από το Α.Τ. μετά τη δήλωση εξαφάνισης, λέγοντάς της πως «θα είναι κάποια παιδική τρέλα»!

«Για πρώτη φορά στη ζωή μου θα καταγγείλω άνθρωπο», δήλωσε αγανακτισμένος ο κ. Γιαννόπουλος, ενώ ευχαρίστησε δημόσια την δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης, τον Ερυθρό Σταυρό και άλλες εθελοντικές ομάδες που κινητοποιήθηκαν άμεσα χθες το βράδυ.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της έρευνας, τόνισε: «Υπάρχουν πληροφορίες που δεν μπορούν ακόμη να αξιολογηθούν, έχει αναλάβει η Άμεση Δράση να τις διερευνήσει».

«Μπορεί να δωροδόκησαν τη Μαρκέλλα», λέει ο αδερφός της

Την ίδια στιγμή, ο αδερφός της Μαρκέλλας εξέφρασε τους φόβους του ότι παρακολουθούσαν το παιδί εδώ και μία εβδομάδα, που ξεκίνησε το σχολείο, και το δωροδόκησαν.

«Το μόνο που γνωρίζουμε μέχρι τώρα είναι ότι μία κοκκινομάλλα γυναίκα πλησίασε την αδελφή μου έξω από το σχολείο και λογικά την άρπαξε», τόνισε ο αδερφός της, Χρήστος, λέγοντας πως «η Μαρκέλλα είναι ένα παιδί το οποίο δεν θα πήγαινε σε κάποιον για μια καραμέλα».

Υποστήριξε, δε, πως πρόκειται για μία πολύ αγαπημένη οικογένεια, που έχει, όπως και κάθε άλλη, τα πάνω και τα κάτω της, αποκλείοντας το ενδεχόμενο η εξαφάνιση της μικρής να σχετίζεται με πρόσωπο από το οικογενειακό περιβάλλον. «Το άκουσα αυτό σε κάποιο πρωϊνάδικο και θέλω να πω ότι δεν ισχύει», τόνισε.

«Η προσωπική μου άποψη είναι ότι πρόκειται για επαγγελματίες απαγωγείς», συμπλήρωσε.