Η ΕΛ.ΑΣ ψάχνει το όνομα του θύματος στην Βούλα: Είχε πάνω του δύο ταυτότητες

Gazzetta team
Η ΕΛ.ΑΣ ψάχνει το όνομα του θύματος στην Βούλα: Είχε πάνω του δύο ταυτότητες
«Συμβόλαιο θανάτου» εξετάζει η αστυνομία για την εκτέλεση του 70χρονου Βέλγου στην Βούλα

Η δολοφονία του 70χρονου Βέλγου στην Βούλα, χθες το βράδυ, δεν ανήκει στην κατηγορία των συνηθισμένων υποθέσεων.

Η ηλικία του θύματος, ο τρόπος που έγινε και η τακτική που ακολούθησαν οι δράστες, έχουν οδηγήσει την ελληνική αστυνομία στην εκτίμηση οτι πρόκειται για «συμβόλαιο θανάτου».

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε αυτό που μετέφερε στο ρεπορτάζ του το site Εthnos.gr, όπου άνδρες της ΕΛ.ΑΣ χαρακτήρισαν το συγκεκριμένο έγκλημα ως μία από τις καλύτερα οργανωμένες και «επαγγελματικές» εκτελέσεις των τελευταίων ετών, στην χώρα μας.

Επαγγελματική εκτέλεση

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι δύο άνδρες επέβαιναν σε μία μηχανή και περίμεναν το θύμα να επιστρέψει σπίτι.

Μόλις αυτό έγινε και κατέβηκε από το αυτοκίνητό του μέσα στην πιλοτή, εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι, το δεύτερο άτομο που ήταν πάνω στην μεγάλη μηχανή, τον πυροβόλησε δύο φορές στο κεφάλι.

Εκτός από τους κάλυκες των 9mm, οι δράστες της επίθεσης δεν άφησαν κανένα στοιχείο πίσω τους πριν εξαφανιστούν, ενώ το όπλο που χρησιμοποιήθηκε κατά πάσα πιθανότητα είναι καθαρό.

Όσον αφορά τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην γειτονιά, δύσκολα θα έχουν πιάσει κάποιο στοιχείο που μπορεί να εκμεταλλευτούν οι αρχές.

Προβληματισμός στην αστυνομία

Όπως αναφέρει το protothema.gr, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών που έχουν αναλάβει την υπόθεση ο Βέλγος έμενε σε διαμέρισμα που είχε νοικιάσει μέσω AirBnb ενώ στην Ελλάδα είχε έρθει με αυτοκίνητο που έφερε βέλγικες πινακίδες.

Στην κατοχή του οι αστυνομικοί βρήκαν δύο διαφορετικές ταυτότητες (μία τον έδειχνε 47 ετών και μία 44), στοιχείο που περιπλέκει την υπόθεση καθώς κανείς δεν γνωρίζει για την ώρα αν είναι αληθινές ή πλαστές. Για αυτό τα δακτυλικά του αποτυπώματα αναμένεται να σταλούν στο εξωτερικό.

Επίσης είχε επάνω του και αρκετά χρήματα με τους αστυνομικούς να πιθανολογούν ότι είχε έρθει στην Ελλάδα για κάποιου είδους συναλλαγή.