Κατάνυξη και πλήθος κόσμου στις εκκλησίες όλης της χώρας, ακούστηκε το «Χριστός Ανέστη» (pics & vids)

Gazzetta team
Κατάνυξη και πλήθος κόσμου στις εκκλησίες όλης της χώρας, ακούστηκε το «Χριστός Ανέστη» (pics & vids)
Οι πιστοί σε όλη την Ελλάδα προσήλθαν στους ναούς για να ακούσουν το «Χριστός Ανέστη», αφού το φετινό Πάσχα ήταν διαφορετικό λόγω του κορονοϊού.

Πλήθος κόσμου προσήλθε την Τρίτη (26/5) στους ναούς όλης της χώρας.

Ήθελαν να συμμετάσχουν στις Ιερές Αγρυπνίες που πραγματοποιήθηκαν με την ευκαιρία της απόδοσης της μεγάλης εορτής της Ανάστασης του Ιησού, αφού το φετινό Πάσχα ήταν διαφορετικό.

Έτσι οι πιστοί σε όλη την Ελλάδα πήγαν στις εκκλησίες για να ακούσουν το «Χριστός Ανέστη».

Οι πιστοί έλαβαν το Άγιο Φως, το οποίο αν και ήρθε στην Ελλάδα στις 18 Απριλίου, δεν διανεμήθηκε στις εκκλησίες της χώρας.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ήταν στην Μητρόπολη.

Πάτρα

Πλήθος κόσμου προσήλθε την Τρίτη στους ναούς της Πάτρας προκειμένου να συμμετάσχουν στις Ιερές Αγρυπνίες που πραγματοποιούνται με την ευκαιρία της απόδοσης της μεγάλης εορτής της Ανάστασης του Ιησού.

Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος παραβρέθηκε στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα Πατρών όπου οι πιστοί παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία, αναφέρει το thebest.gr.

Λαμία

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών χοροστάτησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας και έψαλε το «Χριστός Ανέστη» και τους αναστάσιμους ύμνους της Εκκλησίας στην είσοδο, συνοδεία δεκάδων πιστών με την λαμπάδα τους, σύμφωνα με το tvstar.gr.

Κρήτη

Την Ανάσταση του θεανθρώπου, μετά την επέλαση της πανδημίας του κορονοιού, γιόρτασαν το βράδυ της Τρίτης και στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σύμφωνα με το cretalive, αρκετός κόσμος, βρέθηκε στον Ιερό ναό του Αγίου Τίτου, στο κέντρο της πόλης, όπου μετείχε στην ιερή ακολουθία που έγινε με την ευκαιρία της απόδοσης της μεγάλης εορτής της Ανάστασης του Ιησού.

Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη, οι πιστοί τήρησαν ευλαβικά τις αποστάσεις, ενώ είχαν τοποθετηθεί καρέκλες και εξωτερικά της εκκλησίας.