Αμβρόσιος: «Άσχετος ο Μόσιαλος, προφυλακτικό μέσο κατά του κορονοϊού ο αγιασμός»

Gazzetta team
Αμβρόσιος: «Άσχετος ο Μόσιαλος, προφυλακτικό μέσο κατά του κορονοϊού ο αγιασμός»
Ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, στράφηκε εναντίον του Ηλία Μόσιαλου για μία αναφορά που έχει κάνει στο ζήτημα της Θείας Κοινωνίας και του Γιώργου Παπαδάκη για ένα σχόλιο που είχε κάνει για τον Αγιασμό.

Με άρθρο στο προσωπικό του ιστολόγιο με τίτλο «ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΑΣ, ΚΥΡΙΟΙ. ΕΙΣΘΕ ΑΘΕΟΛΟΓΗΤΟΙ! ΚΑΙ ΑΡΑ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΙ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ!», ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, βάλλει κατά του καθηγητή Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics και σύμβουλου της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του Covid-19, Ηλία Μόσιαλου για μία αναφορά που είχε κάνει σε συνέντευξή του για το ζήτημα της Θείας Κοινωνίας και ότι θα έπρεπε να βρεθεί ένας άλλος τρόπος μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο ενάντια στον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα ο κύριος Αμβρόσιος στο άρθρο του «μολονότι είναι εντελώς άσχετος με τα Θεολογικά Γράμματα, αποτόλμησε να απο- φανθεί για την Θεία Κοινωνία», χωρίς όμως να του απαντήσει αφού στο συγκεκριμένο άρθρο αναφέρεται στο ζήτημα του Αγιασμού.

«Στον αθεόφοβο αυτό επιστήμονα, που το επιστημονικό του έργο εξαντλείται στον τομέα "Πολιτική της Υγείας", επί του παρόντος δεν θα απαντήσουμε εμείς».

Όπως υποστηρίζει ο Αγιασμός, «αποτελεί όπλο κατά του Διαβόλου, προφυλακτικό μέσο έναντι του Κορωνοϊού και γενικώς όπλο χρήσιμο σε κάθε ανάγκη της καθημερινής ζωής». Κάτι αντίστοιχο είχε ισχυριστεί και κατά τη διάρκεια Λειτουργίας στις αρχές Μαρτίου και στη συνέχεια στρέφεται κατά του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαδάκη για ένα σχόλιο που έκανε για το εν λόγω ζήτημα.

«Ο παλαίμαχος δημοσιογράφος κ. Γεώργ. Παπαδάκης, παίζοντας τον ρόλο του Σοφού, αποφαινόμενος ως “ξερόλας”, (= από το σλόγκαν τα ξεύρω όλα), αναφέρθηκε στην αναξιότητά μου και είπε:

“Όχι, Σεβασμιώτατε, δέν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ το φάρμακο για τον Κορωνοϊό ο Αγιασμός. Αυτό το ξεκαθαρίζουμε, μιά και έξω”».

Δείτε όλη το άρθρο του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιου:

«ΘΕΜΑ: Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟ!

ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΑΣ, ΚΥΡΙΟΙ!

ΕΙΣΘΕ ΑΘΕΟΛΟΓΗΤΟΙ!

ΚΑΙ ΑΡΑ

ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΙ

ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ!

ΘΕΜΑ: Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟ!

______Μας πνίξανε με τις Δηλώσεις των κάποια Πολιτικά κυρίως πρόσωπα, δηλώσεις, τις οποίες με πολλήν προθυμίαν προωθούν και λανσάρουν κάποιοι Δημοσιογράφοι, οι οποίοι, καθώς φαίνεται, έλαβαν και αυτοί το μερίδιό τους από το ποσόν των 20.000.000 €, το οποίον, μυστικά και άνισα καθώς λέγεται, διέθεσε η Κυβέρνηση του κ. Κυρ. Μητσοτάκη προς τά Μ.Μ.Ε. για νά προβάλουν και να διαφημίσουν το πρόγραμμα "ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ", κάνοντας πλύση εγκεφάλου στον Ελληνικό Λαό.
_______Έτσι, λοιπόν, βούϊξε ο τόπος με τις αχαρακτήριστες Δηλώ- σεις του Καθηγητού κ. Ηλία Μόσιαλου, ο οποίος, μολονότι είναι εντελώς άσχετος με τα Θεολογικά Γράμματα, αποτόλμησε να απο- φανθεί για την Θεία Κοινωνία!!! Ερωτηθείς σχετικώς, έδωσε την ακόλουθη απάντηση: "Η γνώμη μου είναι πως θα πρέπει να απο- φευχθεί με τη σημερινή της μορφή, μέχρι να έχουμε ασφαλές εμβόλιο. Θα πρέπει να εξετασθεί, εάν μπορεί να γίνει με διαφο- ρετικό και ασφαλή τρόπο..."
________Στον αθεόφοβο αυτό επιστήμονα, που το επιστημονικό του έργο εξαντλείται στον τομέα “Πολιτική της Υγείας”, επί του παρόντος δεν θα απαντήσουμε εμείς. Αναμένουμε να ξυπνήσει από το λήθαργο, στον οποίο δυστυχώς έχει περιπέσει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και ....βλέπουμε! Θα ασχοληθούμε όμως με το ζήτημα του Αγιασμού, διότι ο Αγιασμός αποτελεί όπλο κατά του Διαβόλου, προφυλακτικό μέσο έναντι του Κορωνοϊού και γενικώς όπλο χρήσιμο σε κάθε ανάγκη της καθημερινής ζωής.

_________ Την αφορμή, για να χαράξουμε αυτές τις γραμμές, μας έδωσε μια επιστολή από την Αυστραλία, την οποία απέστειλε άγνωστος εις εμέ χριστιανός προς την Εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ” και δημοσιεύθηκε στο. φ. της 7ης τρ. μηνός.
________Εκεί, μεταξύ άλλων, ο συντάκτης της επιστολής αναφέρεται και σε μία απαράδεκτη τοποθέτηση του παλαίμαχου Δημοσιογράφου κ Γ. Παπαδάκη ως προς το θέμα του Αγιασμού. Σε κάποια από τις εκπομπές του της σειράς "ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ" ο δημοσιογράφος κ. Παπαδάκης, αποφαινόμενος ως “ξερόλας”, (= από το σλόγκαν τα ξεύρω όλα), αναφέρθηκε στην αναξιότητά μου και είπε:

“Όχι, Σεβασμιώτατε, δέν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ το φάρμακο για τον Κορωνοϊό ο Αγιασμός. Αυτό το ξεκαθαρίζουμε, μιά και έξω”.

_______Επειδή, λοιπόν, ο κ. Παπαδάκης, εισήλθε σε ξένα χωράφια και αποφάνθηκε, ΟΛΩΣ ΑΝΑΡΜΟΔΙΩΣ ΒΕΒΑΙΑ, για το θέμα του Αγιασμού, αναγκασθήκαμε να του απαντήσουμε δημοσίως με μια επιστολή μας προς την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ. Εξ όσων γνωρίζουμε ο κάθε δημοσιογράφος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ, αλλ' ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ! Ο δημοσιογράφος, ως επάγγελμα, φωτογραφίζει, καταγράφει, διηγεί-ται και ενημερώνει τον κόσμο για όσα συμβαίνουν, δηλ. παρέχει πληροφορίες για την καθημερινή ζωή! Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο!
_________Βέβαια, όταν νεκρώσει η συνείδησή του, τότε γίνεται τυφλό όργανο είτε των Πολιτικών, είτε του αφεντικού του-ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού Σταθμού, είτε κάποιων που τον δωροδοκούν, είτε ακόμη και κάποιων σκοτεινών- δαιμονικών δυνάμεων! Στις περιπτώσεις αυτές ο δημοσιογράφος καθίσταται υπηρέτης του ψεύδους και της λασπολογίας, φερέφωνο, δηλ. μεγάφωνο, διά του οποίου μεταφέρεται η φωνή και η γνώμη παραγόντων, οι οποίοι κρύπτονται στο σκοτάδι της ανωνυμίας! Για όλους αυτούς τους λόγους η Τηλεόραση σήμερα κατά κανόνα υπηρετεί την πλάνη και το ψέμμα! ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ, ΑΛΛ' ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΜΑΣ ΤΥΦΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΟΚΟΙΜΙ- ΖΕΙ! Βέβαια ο παλαίμαχος δημοσιογράφος κ. Παπαδάκης ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ στην κατηγορία αυτή,
________πλην όμως και αυτός εργάζεται και υπηρετεί αυτό, που λέγεται, “ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ”! Αλλοιώς δεν θα αποφαινόταν με τρόπο δογματικό, εκστομίζοντας και μάλιστα με μεγάλη έπαρση τά λόγια: “Αυτό το ξεκαθαρίζουμε, μιά και έξω”.
Σας ερωτώ: Ποιοί μετέδωσαν στην Κοινωνία τον ΠΑΝΙΚΟ ως προς τον Κορωνοϊό; Ποιοί μας βομβαρδίζουν κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή με το σύνθημα «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ; Ποιοί μας κλείδωσαν στο σπίτι μας; Ποιοί μας ανάγκασαν να γιορτάσουμε το Πάσχα από το .....μπαλκόνι μας; Ποιός άλλος; Οι Κυβερνητικοί Παράγοντες, χρησιμοποιώντας ως τσιράκια τους κάποιους δημοσιογράφους - τηλεοπτικούς εκφωνητές!
________Έτσι, λοιπόν, σιγά-σιγά συνηθίσαμε να βλέπουμε το μαύρο ως άσπρο, το ψεύτικο ως αληθινό, την ανηθικότητα ως κάτι το φυσιολογικό! Οι χωρίς συνείδηση δημοσιογράφοι, μεταξύ των άλλων, επιχείρησαν να πείσουν τον κόσμο:
α) ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ, επειδή από το Άγιο Ποτήριο και από την Αγία Λαβίδα μεταδίδεται ο Κορωνοϊός!!!!!!
β) καί ότι ο Αγιασμός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ και η ΑΣΠΙΔΑ, που μας προφυλάσσει από την μόλυνση του ιού!
_______'Έτσι, λοιπόν, και ο παλαίμαχος δημοσιογράφος κ. Γεώργ. Παπαδάκης, παίζοντας τον ρόλο του Σοφού, αποφάνθηκε:

“Όχι, Σεβασμιώτατε, δέν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ το φάρμακο για τον Κορωνοϊό ο Αγιασμός. Αυτό το ξεκαθαρίζουμε, μιά και έξω”».

Πηγή: Reader.gr