Ανεβαίνει η θερμοκρασία και έρχονται τα 40άρια

Gazzetta team
Ανεβαίνει η θερμοκρασία και έρχονται τα 40άρια
Ο καύσωνας είναι προ των πυλών, καθώς το Σάββατο σε αρκετές περιοχές το θερμόμετρο θα δείξει 40 βαθμούς.

Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ιδίως στα νότια, και οι αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης είναι τα δύο βασικότερα χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει κατά τόπους τους 32-34 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο, ενώ σε περιοχές της Βόρειας Κρήτης ο υδράργυρος θα φτάσει τους 34 και τοπικά τους 36-38 βαθμούς Κελσίου. Η τελική διαμόρφωση της θερμοκρασίας θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό από την παρουσία σκόνης και τους τοπικούς ανέμους.

Παράλληλα, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα και έτσι είναι πιθανό να υπάρξει περιορισμός της ορατότητας, κυρίως στα κεντρικά και νότια της χώρας, όπου αναμένονται οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις της.

Από εκεί και πέρα, το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται αναμένεται να γνωρίσουμε τον πρώτο καύσωνα της χρονιάς, καθώς ειδικά το Σάββατο, το θερμόμετρο αναμένεται να αγγίξει τους 40 βαθμούς, όπως μπορείτε να δείτε και στον χάρτη της ΕΜΥ

Δείτε και την πρόγνωση για την Κυριακή