Ίσως να επιτραπούν πιο νωρίς οι ελεύθερες μετακινήσεις σε Κρήτη, Ρόδο και Κέρκυρα: Τι είπε ο Στέλιος Πέτσας

Gazzetta team
Ίσως να επιτραπούν πιο νωρίς οι ελεύθερες μετακινήσεις σε Κρήτη, Ρόδο και Κέρκυρα: Τι είπε ο Στέλιος Πέτσας
Σοβαρά εξετάζει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο να επιτρέψει από την επόμενη εβδομάδα την ελεύθερη μετακίνηση σε μεγάλα νησιά όπως είναι η Κρήτη, η Ρόδος και η Κέρκυρα.

Ενδέχεται να αρθούν τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων προς τα νησιά νωρίτερα, ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στα μεγάλα νησιά που έχουν κατάλληλες υποδομές να στηρίξουν τα πιθανά κρούσματα.

«Περιμένουμε την εισήγηση των ειδικών», τόνισε μεταξύ άλλων.

«Αν τα στοιχεία είναι θετικά, τότε δεν υπάρχει ζήτημα να κρατάμε πίσω την οικονομία και την οικονομική δραστηριότητα ανοίγοντας πιο σύντομα και τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, αλλά θα πάμε βήμα - βήμα», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το σενάριο να ανοίξουν νωρίτερα τα καταστήματα εστίασης και οι οργανωμένες παραλίες.

Για το αν θα υπάρξει νωρίτερα η ελεύθερη μετακίνηση στα μεγάλα νησιά, όπως η Κρήτη, η Ρόδος και η Κέρκυρα είπε: «είναι μέσα στις σκέψεις μας. Είναι διαφορετικό ένα μεγάλο νησί, που δεν έχει κρούσματα, με ένα μικρό. Είναι κάτι που εξετάζουμε και περιμένουμε την εισήγηση των ειδικών».

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε πως: «Στις 18 Μαΐου θα αρθεί η απελευθέρωση για την ηπειρωτική Ελλάδα και εκεί μέσα μπορεί να προστεθούν και τα μεγάλα νησιά».