Ο Έλληνας που έφτιαξε ιατρική μάσκα με φερμουάρ και την έστειλε στην Μέρκελ μιλάει για την αντίδρασή της (vid)

Gazzetta team
Ο Έλληνας που έφτιαξε ιατρική μάσκα με φερμουάρ και την έστειλε στην Μέρκελ μιλάει για την αντίδρασή της (vid)
Μια πρωτότυπη ιδέα για ιατρική μάσκα είχε ένας Έλληνας που ζει στην Γερμανία και διατηρεί εστιατόριο.

Ο Αλέξης Βάϊος, ιδιοκτήτης ελληνικού εστιατορίου στην Γερμανία, είχε την πρωτότυπη ιδέα για ιατρικές μάσκες με φερμουάρ.

Η καταγωγή του είναι από το Νεοχώρι Τρικάλων αλλά ζει πολλά χρόνια στην Γερμανία και μίλησε στο Open για την ιδέα του και για την αντίδρασή της καγκελάριου.

Συγκεκριμένα, έφτιαξε μάσκες οι οποίες έχουν φερμουάρ στο σημείο που καλύπτεται το στόμα ώστε να μπορεί κάποιος να την ανοίγει για να να πιει κάτι χωρίς να χρειάζεται να την βγάλει.

Όπως είπε η ιδέα ήταν δική του επειδή είχε μειωθεί η δουλειά στο μαγαζί λόγω του κορονοϊού και της καραντίνας και αποφάσισε να φτιάξει αυτές τις μάσκες.

«Μπορεί κάποιος που την φοράει να φάει ή να πιει καθώς είναι αδιάβροχη», υπογράμμισε.

Ωστόσο υπάρχει ένα εσωτερικό σιδεράκι «που κάνει όλη την δουλειά» όπως είπε, το οποίο είναι πολύ σκληρό όπως τα γυαλιά μυωπίας για να την κρατάει στο πρόσωπο σταθερή.

«Η μάσκα είναι υπό έλεγχο ακόμα από τους ειδικούς» ανέφερε και συνέχισε «ελέγχεται επειδή είναι αδιάβροχη αλλά και για το γεγονός ότι δεν πρέπει να πιάνουμε με τα χέρια το μπροστά μέρος».

«Όλη η Γερμανία έχει μάθει για την μάσκα», ανέφερε. «Όταν το ανοίγεις και τρως δεν κάνει να μιλάς. Το κλείνεις το φερμουάρ και μετά μιλάς», τόνισε.

Μάλιστα έστειλε και στην Άνγκελα Μέρκελ η οποία, αξίζει να σημειωθεί πως πριν από πέντε χρόνια είχε επισκεφθεί το μαγαζί του.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως έφτιαξε ένα πακέτο με μάσκες και τις έστειλε στην καγκελάριο και μάλιστα της στέλνει δώρο σε γενέθλια και του απαντάει πάντα, υποστήριξε.

Έτσι και με τις μάσκες, η Άνγκελα Μέρκελ του απάντησε και τις έστειλε στους ειδικούς. Ο Έλληνας ομογενής περιμένει απάντηση για το αν τελικά είναι κατάλληλη και πού μπορεί να χρησιμοποιηθεί.