«Aδυναμία» σε συγκεκριμένη μάρκα είχε συμμορία που έκλεβε αυτοκίνητα από τα βόρεια προάστια

Gazzetta team
«Aδυναμία» σε συγκεκριμένη μάρκα είχε συμμορία που έκλεβε αυτοκίνητα από τα βόρεια προάστια
Τέλος στη δράση συμμορίας που έκλεβε Ι.Χ. αυτοκίνητα, συγκεκριμένης μάρκας, έδωσαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου μετά από επιχείρηση στις περιοχές των Αχαρνών, Άνω Λιοσίων και Καλλιθέας, με τη συνδρομή συναδέλφων τους από τα Τ.Α. Κηφισιάς και Θηβών, της ΟΠΚΕ και αστυνομικών σκύλων Κ-9.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε 7 άτομα (5 άνδρες και 2 γυναίκες), ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και τα ονόματα τους περιλαμβάνονται στη δικογραφία άλλα 4 άτομα, που κατηγορούνται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Από την έρευνα του Τ.Α. Αμαρουσίου προέκυψε ότι η συγκεκριμένη σπείρα δρούσε κατά το τελευταίο εξάμηνο, ιδίως σε περιοχές της Β/Α Αττικής. Ο τρόπος δράσης της συγκεκριμένης συμμορίας ήταν αυτό που λέμε «επαγγελματικός», καθώς εκτός από διακριτούς ρόλους, τα μέλη της είχαν προμηθευτεί ειδικό εξοπλισμό, νοίκιαζαν «επιχειρησιακά» οχήματα και σχεδίαζαν προσεκτικά κάθε τους κίνηση.

Η «αδυναμία» τους σε συγκεκριμένη μάρκα Ι.Χ. αυτοκίνητων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Reader, οφείλονταν στο ότι μπορούσαν εύκολα είτε να τα αποσυναρμολογήσουν και να διαθέσουν τα μέρη τους για ανταλλακτικά, είτε να τα διαθέσουν και ολόκληρα προς πώληση στη «μαύρη αγορά».

Με... πολυτελές όχημα για να μην κινούν υποψίες

Τα μέλη της σπείρας κινούνταν στα βόρεια προάστια με νοικιασμένα πολυτελή οχήματα για να μην κινούν υποψίες, αναζητώντας «στόχους». Στη συνέχεια και όταν οι συνθήκες ήταν ιδανικές, στάθμευαν το «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο σε κοντινή απόσταση και προσέγγιζαν πεζή το όχημα, με ένα μέλος της συμμορίας να εκτελεί χρέη τσιλιαδόρου. Ακολούθως, με χρήση ειδικού εξοπλισμού παραβίαζαν το στοχοποιημένο όχημα, παρέκαμπταν το σύστημα ασφαλείας και το εκκινούσαν.

Για την διαφυγή τους, το πολυτελές «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο συνόδευε το κλεμμένο στην περιοχή των Αχαρνών, όπου το στάθμευαν για μικρό χρονικό διάστημα, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν φέρει σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού. Όταν το όχημα προοριζόταν για ανταλλακτικά το μετέφεραν σε αυτοσχέδιο συνεργείο και μέσω κατάλληλου υλικοτεχνικού εξοπλισμού, προέβαιναν στη αποσυναρμολόγηση αυτού, προκειμένου να μεταπωλήσουν τμήματα-ανταλλακτικά αυτών.

Η διάθεση, είτε αυτούσιων των οχημάτων είτε μέρη αυτών, γίνονταν μέσω κατάλληλων επαφών που διασφάλιζε μέλος της συμμορίας που ήταν επιφορτισμένο για τον σκοπό αυτό, αποκομίζοντας παράνομα περιουσιακά οφέλη. Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων: 8 Ι.Χ. αυτοκίνητα, 3 αμαξώματα Ι.Χ. αυτοκινήτων, κινητήρας αυτοκινήτου, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, το χρηματικό ποσό των 95.055 ευρώ, πληθώρα εργαλείων, πλήθος εξαρτημάτων και ανταλλακτικών, κλειδιά οχημάτων και πινακίδες κυκλοφορίας, πιστόλι κρότου-αερίου και φυσίγγια, 12 δενδρύλλια και 99 γραμμάρια κάνναβης, καθώς επίσης και μικροποσότητα κοκαΐνης Επίσης βρέθηκε και κατασχέθηκε το «επιχειρησιακό» όχημα της συμμορίας.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν 28 περιπτώσεις κλοπής οχημάτων, ωστόσο, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τα μέλη της συμμορίας είχαν διαπράξει αρκετές περισσότερες. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή στην υπόθεση και άλλων ατόμων, συνεχίζεται.

Πηγή: reader.gr