Νέα επεισόδια στην Κυψέλη: Έσπασαν βιτρίνες και οχήματα, κυνηγητό με τα ΜΑΤ (vids)

Gazzetta team
Νέα επεισόδια στην Κυψέλη: Έσπασαν βιτρίνες και οχήματα, κυνηγητό με τα ΜΑΤ (vids)
Εκατοντάδες αντιεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, στην Κυψέλη, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις προσαγωγές τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Κάλεσμα για τη συγκέντρωση, όπως αναφέρει το reader.gr, είχαν απευθύνει συλλογικότητες της Κυψέλης, οι οποίες τόνιζαν ότι οι ανησυχίες για τη δημόσια υγεία χρησιμοποιούνται ως πρόφαση για την καταπάτηση του δημόσιου χώρου.

Συμμετέχοντες στην πορεία διαμαρτυρίας προκάλεσαν μικροφθορές στην πρόσοψη καταστημάτων και αυτοκινήτων.

Μάλιστα, κατά άλλα πληροφορίες, έχουν πέσει αρκετές μολότοφ στο ύψος της Αγίου Μελετίου, τη στιγμή, δε, που υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση αστυνομικών από ΜΑΤ, ΔΙ.ΑΣ, ΔΕΛΤΑ και Ασφάλεια, ενώ έχουν αποκλειστεί οι δίοδοι προς το Πολυτεχνείο και τα Εξάρχεια.

Δίωξη για τέσσερα πλημμελήματα σε βάρος των συλληφθέντων

Τέσσερις κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος περιλαμβάνει η δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας στους συλληφθέντες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που έγιναν τα ξημερώματα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, στην Κυψέλη.

Οι κατηγορίες που απήγγειλε ο Εισαγγελέας αφορούν τα αδικήματα της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, βίας κατά υπαλλήλων, απείθειας και εξύβρισης, ενώ οι πέντε συλληφθέντες παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο αυτόφωρο. Η δίκη τους αναβλήθηκε για τις 21 Μαΐου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, γύρω στις 02:00 τα ξημερώματα η πλατεία Αγίου Γεωργίου της Κυψέλης και οι γύρω δρόμοι μετατράπηκαν σε «πεδίο μάχης», με συγκρούσεις ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές και αστυνομικές δυνάμεις.