Επιστρέφει στη φυλακή ο παιδεραστής του Ρεθύμνου Νίκος Σειραγάκης

Gazzetta team
Επιστρέφει στη φυλακή ο παιδεραστής του Ρεθύμνου Νίκος Σειραγάκης
Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο τελεσίδικα καταδικασθείς για παιδεραστία Νίκος Σειραγάκης.

Σύμφωνα με το GRTimes την κράτηση του διέταξε η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, καθώς ο Σειραγάκης συνελήφθη για παραβίαση περιοριστικού όρου.

Σύμφωνα με το βούλευμα, με βάση το οποίο έγινε δεκτή η αίτηση της αποφυλάκισής του ο πρώην προπονητής παιδικών τμημάτων μπάσκετ, ήταν υποχρεωμένος να κυκλοφορεί στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα εντός των ορίων του Δήμου Καλαμαριάς. Ωστόσο, αστυνομικοί τον εντόπισαν σε άλλο δήμο και συγκεκριμένα στην περιοχή της Μενεμένης, τον αναγνώρισαν και του πέρασαν ξανά χειροπέδες. Άμεσα ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, καθώς πρόκειται για παραβίαση περιοριστικών όρων αποφυλάκισης και ο επονομαζόμενος «παιδεραστής του Ρεθύμνου».

Ο Σειραγάκης οδηγήθηκε σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Με εντολή της εισαγγελέως Ποινικής Δίωξης, επέστρεψε στη φυλακή και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γρεβενών, το οποίο θα αποφασίσει αν θα διατηρηθεί η υφ’ όρον απόλυση ή αν θα ανακληθεί η προηγούμενη απόφαση για την αποφυλάκιση του. Μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος .

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του, ο κατηγορούμενος δεν παραβίασε κανέναν όρο, καθώς αποδεικνύεται ότι στις 4 Μαΐου, απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στην Εισαγγελία Γρεβενών, δια μέσου των φυλακών, δηλώνοντας τη διαμονή του σε νέα διεύθυνση στην περιοχή της Μενεμένης.

Στο όνομά του υπάρχουν μισθωτήριο συμβόλαιο και συμβόλαιο με εταιρία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Τα έγγραφα αυτά πρόκειται να προσκομιστούν στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Γρεβενών.

Να θυμίσουμε ότι ο Νικόλαος Σειραγάκης είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης για κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης σε βάρος 36 παιδιών. Προ ημερών ο 56χρονος άνδρας αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Γρεβενών, σηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

Πηγή: reader.gr