Όταν ο Σωτήρης Τσιόδρας πριν από 11 χρόνια μιλούσε για τον H1N1 (vid)

Gazzetta team
Όταν ο Σωτήρης Τσιόδρας πριν από 11 χρόνια μιλούσε για τον H1N1 (vid)
Πριν έντεκα χρόνια, το 2009, ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε μιλήσει σε εκπομπή του Κώστα Σπυρόπουλου με τον τίτλο: «Η1Ν1 η επιστροφή - Η αλήθεια για τη γρίπη».

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας από το χείλη του οποίου κρέμεται κυριολεκτικά η χώρα με αφορμή τον κορονοϊό, είχε με άλλους συναδέλφους του ως επίκουρος καθηγητής του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σε ερώτηση που του υποβλήθηκε για τη γρίπη ΗΝΙ1, ο κ. Τσίοδρας είχε πει: «Βέβαια πειράματα που έγιναν σε πειραματόζωα, έδειξαν ότι ταυτόχρονη μόλυνση με τους τρεις ιούς γρίπης, τους δύο κλασικούς γρίπης Α και τον καινούριο ιό, ο ιός αυτός επικρατούσε των υπολοίπων και τους εκτόπιζε κατά κάποιον τρόπο και συνέχιζε να μεταδίδεται, ενώ οι άλλοι σιγά σιγά εκφυλίζονταν. Αυτό πιστεύουμε ότι θα γίνει και στην πατρίδα μας»,

Ακολούθως έκανε και απαισιόδοξη πρόβλεψη λέγοντας: «Με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή, υπολογίζουμε ότι ένα 20% του ελληνικού πληθυσμού να μολυνθεί από τον ιό και να έχει κλινική συμπτωματολογία, επίσης υπολογίζουμε ένα εύρος θανάτων που θα είναι όσο είναι και για τον υπόλοιπο κόσμο», σημειώνει σε άλλο σημείο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην εκπομπή έγινε λόγος για χρήση μάσκας και αποστάσεις που θα πρέπει να κρατούν οι άνθρωποι μεταξύ τους. Ότι ακριβώς ισχύει και σήμερα με λίγα λόγια...

H1N1 Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ - Η αλήθεια για τη γρίπη from WorkshopDocs on Vimeo.