Χαρδαλιάς για ΠΑΜΕ και συγκεντρώσεις Πρωτομαγιάς: «Κάποιοι μας αγνόησαν»

Gazzetta team
Χαρδαλιάς για ΠΑΜΕ και συγκεντρώσεις Πρωτομαγιάς: «Κάποιοι μας αγνόησαν»
Στις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι χθεσινές συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά αναφέρθηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Οι συγκεντρώσεις αυτές τη στιγμή που ισχύουν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις προκάλεσαν ερωτήματα και διαμαρτυρίες. Κάποιοι επέλεξαν να πραγματοποιήσουν τις συγκεντρώσεις και να αγνοήσουν την πρωτοφανή κατάσταση που βιώνει η Ελλάδα και όλος ο κόσμος. Οι πολίτες που έδειξαν πειθαρχία όλο αυτό το διάστημα μας κρίνουν όλους», δήλωσε αρχικά ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Εμείς είχαμε προτείνει εναλλακτικές ημερομηνίες για τους συμβολικούς εορτασμούς της ημέρας της Πρωτομαγιάς Επισημαίνοντας πώς σήμερα είναι προς το συμφέρον της εργασίας να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην έξοδο από την υγειονομική κρίση και στη σταδιακή επιστροφή στην νέα μας κανονικότητα», προσέθεσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κατά την καθημερινή ενημέρωση των συντακτών για τον κορονοϊό.

«Η επιλογή της κυβέρνησης ήταν να παραμείνει στο βασικό στόχο που είναι ο περιορισμός της διασποράς του κορονοϊού και να μην μεγεθύνει το πρόβλημα κάτι που αναπόφευκτα να συνέβαινε εάν αποφάσιζε να προχωρήσει δυναμικά στη διάλυση των συγκεντρώσεων χρησιμοποιώντας τις όποιες κατασταλτικές δυνάμεις. Κυβερνητική απόφαση ήταν να μην γίνει κάτι τέτοιο».

«Θέλω να σημειώσω και κάτι για τις επόμενες μέρες που αίρεται το lockdown. Το δικαίωμα της πολιτικής διαμαρτυρίας είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και η κυβέρνηση όπως έχει δείξει σέβεται το Σύνταγμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Είναι εντελώς διαφορετικό το ζήτημα των κοινωνικών συναθροίσεων από το ζήτημα των πολιτικών διαμαρτυριών για τις οποίες άλλωστε κοινωνικές συναθροίσεις συνεχίζουν να υπάρχουν περιορισμοί όπως αυτός των 10 ατόμων, προκειμένου ν’ αποφευχθεί η μετάδοση του ιού», δήλωσε ακόμα ο Νίκος Χαραλιάς.

«Εκεί που κάποιοι κρίνουν ότι πρέπει να διαμαρτυρηθούν συλλογικά για κάποιο ζήτημα, θέτοντας αυτό το δικαίωμα πάνω από την ανάγκη κοινωνικής αποστασιοποίησης, υπάρχει η απαίτηση να τηρούνται οι κανόνες αποστασιοποίησης και τα μέτρα προστασίας της δημόσιας Υγείας».

«Από Δευτέρα ξεκινάει η νέα μας καθημερινότητα. Μία καθημερινότητα για την οποία η υπευθυνότητα εξακολουθεί να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος να κάνουμε το επόμενο βήμα χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο ότι πετύχαμε μέχρι σήμερα. Συνεχίζουμε να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών συνεχίζουμε να ακλουθούμε τους κανόνες ατομικής υγιεινής και συνεχίζουμε να είμαστε υπεύθυνοι. Είναι ο μοναδικός τρόπος να μείνουμε ασφαλείς». Κατέληξε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Συνεχίζονται συστηματικά οι έλεγχοι

Οι έλεγχοι συνεχίζονται. Χθες υποβλήθηκαν σε τεστ 210 που επέβαιναν σε τρεις πτήσεις εξωτερικού και ήταν όλοι τους αρνητικοί, επιπλέον συνεχίζονται συστηματικά μέχρι και αύριο οι έλεγχοι των μετακινήσεων. Χθες βεβαιώθηκαν 59 παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας μόνιμης κατοικίας και 867 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση και επιβλήθηκαν τα αντίστοιχα διοικητικά πρόστιμα», δήλωσε αναφορικά με τους ελέγχους στις μετακινήσεις και στις πτήσεις εξωτερικού ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Πηγή: reader.gr