Τσιόδρας: «Απίθανο να μεταδοθεί ο κορονοϊός από παιδιά σε ενήλικες» (vid)

Gazzetta team
Τσιόδρας: «Απίθανο να μεταδοθεί ο κορονοϊός από παιδιά σε ενήλικες» (vid)
Τι είπε ο Σωτήρης Τσιοδρας για την μετάδοση του κορονοϊού από τα παιδιά. «Τα παιδιά είναι απίθανο να είναι πρωτογενείς περιπτώσεις μετάδοσης της νόσου», τόνισε.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με τον κορονοϊό, ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε και στην μετάδοση του ιού από τα παιδιά με αφορμή και το άνοιγμα των σχολείων και την ανησυχία που υπάρχει.

«Οι λοιμώξεις παρατηρούνται λιγότερο συχνά, ηπιότερα συμπτώματα, παιδιά με σοβαρή νόσο κάτω από 1%, κυρίως μολύνονται εντός του οικογενειακού περιβάλλοντος, κολλάνε 3 φορές λιγότερο από τους 20 ετών και πάνω, μετάδοση από παιδί σε ενήλικα φαίνεται ασυνήθιστη δεν αποκλείεται ένα παιδί να κολλήσει κάποιον αλλά δεν αναιρεί τα δεδομένα, τα παιδιά είναι απίθανο να είναι πρωτογενείς περιπτώσεις μετάδοσης της νόσου», ανέφερε.

«Θα συνεχίσουμε να είμαστε επιφυλακτικοί και σταδιακά, ανάλογα με τα δεδομένα θα αναλάβουμε να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία που μας δόθηκε και να επανέλθουμε σε μια μερική κανονικότητα», είπε.

Ερωτηθείς για το αν προβλέπεται θερμομέτρηση στα παιδιά είπε πως: «Δεν υπάρχει πρόβλεψη για θερμομέτρηση των μαθητών».

«Ο ιός μας έχει σε συνεχή επαγρύπνηση, καθημερινή μαθηματική εκτίμηση, οι αριθμοί όταν δεν μαγειρεύονται δεν λένε ψέματα. Τα επιστημονικά δεδομένα που οδήγησαν στο κλείσιμο των σχολείων ήταν λιγότερα από εκείνα που οδήγησαν στο άνοιγμα των σχολείων. Έπρεπε να παρέμβουμε νωρίς και να ξέρουμε περισσότερα δεδομένα για το αν τα παιδιά είναι ή δεν είναι ευπαθής ομάδα», τόνισε.