Χαρδαλιάς: «Πιθανόν να χρειαστεί μέτρα που αίρουμε τώρα να τα ξαναπάρουμε στη συνέχεια» (vid)

Gazzetta team
Χαρδαλιάς: «Πιθανόν να χρειαστεί μέτρα που αίρουμε τώρα να τα ξαναπάρουμε στη συνέχεια» (vid)
«Προετοιμαζόμαστε για την επόμενη ημέρα με την σταδιακή άρση περιοριστικών μέτρων», τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού ο Νίκος Χαρδαλιάς. Ωστόσο τόνισε πως «πιθανόν να χρειαστεί μέτρα που αίρουμε τώρα να τα ξαναπάρουμε στη συνέχεια».

Ιδιαίτερη είναι η εβδομάδα που ξεκίνησε, σύμφωνα με όσα είπε κατά την σημερινή ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, υπογραμμίζοντας ότι ισχύουν στο ακέραιο τα μέτρα αλλά προετοιμαζόμαστε για την επόμενη ημέρα.

«Η άρση μέτρων θα πρέπει να μεταφέρει την ατομική ευθύνη από το περιορισμό στο σπίτι στην κυκλοφορία με αυστηρούς κανόνες και σεβασμό στους συμπολίτες μας. Πιθανόν να χρειαστεί μέτρα που αίρουμε τώρα να τα ξαναπάρουμε στη συνέχεια», ανέφερε.

«Η καθημερινότητά μας μέχρι να βρεθεί εμβόλιο της covid-19 δεν θα είναι ίδια. Την πρωτομαγιά ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα. Δεν μπορούν να γίνουν μετακινήσεις. Οι συγκεντρώσεις για τους εορτασμούς μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στη μετάδοση του ιού», είπε.

Το πέρασμα της νέας φάσης θα εκτυλίσσεται κανονικά μέσα στους μήνες Μάιο και Ιούνιο, ώστε να υπάρξει σε κάθε κλάδο η κατάλληλη προετοιμασία.

Ο κανόνας είναι ότι τα στάδια άρσης των περιοριστικών μέτρων θα απέχουν χρονικά μεταξύ τους, ώστε να υπάρχει δυνατότητα να αξιολογείται συνεχώς η εξέλιξη της πανδημίας, κατέστησε σαφές.

Παρατείνεται η καραντίνα στο δήμο Μύκης στην Ξάνθη

«Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στο δήμο Μύκης στην Ξάνθη μέχρι τις 4 Μαΐου, ενώ αύριο λήγουν τα περιοριστικά μέτρα στις παραλίες Θεσσαλονίκης, Βόλου και Πάτρας. Μέχρι τις 4 Μαΐου θα εξακολουθήσει να υπάρχει έλεγχος στους Κήπους το Έβρου, στους εισερχόμενους από την Τουρκία», πρόσθεσε.