Χαρδαλιάς: «129 επαφές των 34 κρουσμάτων της κλινικής στο Περιστέρι μπήκαν σε καραντίνα, οι 39 γιατροί»

Gazzetta team
Χαρδαλιάς: «129 επαφές των 34 κρουσμάτων της κλινικής στο Περιστέρι μπήκαν σε καραντίνα, οι 39 γιατροί»
«Παρατείνεται έως τις 10 Μαΐου η άδεια ειδικού σκοπού για γονείς», τόνισε ο υφυπουργός, ενώ αναφέρθηκε και στους μουσουλμάνους, καθώς σήμερα ξεκινάει το Ραμαζάνι.

Σε καραντίνα έχουν τεθεί (μετά από μια εξαντλητική μεταμεσονύχτια διαδικασία ιχνηλάτησης) 124 επαφές των 34 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην κλινική Ταξιάρχαι, όπως τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό από το υπουργείο Υγείας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε επίσης πως τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό 39 γιατροί της κλινικής και πρόσθεσε ακόμα ότι όλα τα τεστ από την κλινική Κασταλία ήταν αρνητικά.

Από εκεί και πέρα, ο κος Χαρδαλιάς είπε πως η χρήση της άδειας ειδικού σκοπού για γονείς παρατείνεται έως τις 10 Μαΐου 2020, ενώ για τους μουσουλμάνους θύμισε την ΚΥΑ που υπάρχει για όλα τα δόγματα και τις θρησκείες λόγω του Ραμαζανιού, το οποίο ξεκινάει σήμερα.

Κλείνοντας, συμπλήρωσε πως τα μέτρα ισχύουν μέχρι και τις 4 Μαϊου και ζήτησε από τους πολίτες να τα τηρήσουν και το τριήμερο της Πρωτομαγίας. «Εάν βγούμε από το σπίτι, θα πρέπει να το κάνουμε με προσοχή. Η έξοδος από το σπίτι γίνεται για συγκεκριμένους λόγους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Γίνεται τεράστια προσπάθεια με πρωταγωνιστές όλους εμάς. Έχουμε ευθύνη να διαφυλάξουμε όσα με κόπο έχουμε πετύχει. Να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής και να αποφεύγουμε τις μετακινήσεις», πρόσθεσε.