Κορονοϊός: Εισαγγελική έρευνα για το «Κρατικό Νίκαιας», καταγγελία ότι απέκρυψαν κρούσματα

Gazzetta team
Κορονοϊός: Εισαγγελική έρευνα για το «Κρατικό Νίκαιας», καταγγελία ότι απέκρυψαν κρούσματα
Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά μετά από καταγγελία από μη επίσημο φορέα πως οι ιθύνοντες του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας αποκρύπτουν κρούσματα κορονοϊού.

Κατεπείγουσα δικαστική διερεύνηση διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, έπειτα από καταγγελίες ότι στο νοσοκομείο «Γενικό Κρατικό Νίκαιας» έγινε απόκρυψή κρουσμάτων κορονοϊού με αποτέλεσμα να τεθούν σε κίνδυνο οι ζωές ασθενών, γιατρών και νοσηλευτών.

Όπως έγινε γνωστό η υπόθεση ξεκίνησε μετά από καταγγελία το βράδυ της Πέμπτης 23/4 στο Αστυνομικό Τμήμα Νίκαιας ότι στο «Γενικό Κρατικό Νίκαιας» υπάρχουν κρούσματα κορονοϊού, τα οποία και αποκρύπτουν.

Στη συνέχεια, ενημερώθηκε ο εισαγγελέας υπηρεσίας, ο οποίος έδωσε εντολή σε αστυνομικούς του Α.Τ. Νίκαιας να πάνε στο νοσοκομείο και να διενεργήσουν αυτοψία, εκτελώντας τη σχετική παραγγελία του.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρωί της Παρασκευής 24/4, σε επικοινωνία του εισαγγελέα με τον ΕΟΔΥ, φαίνεται πως επιβεβαιώθηκαν δύο κρούσματα της covid-19 σε γιατρούς του νοσοκομείου. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι θα συνεχιστεί η εισαγγελική έρευνα για το εάν αποκρύφθηκαν τα συγκεκριμένα κρούσματα.

Πηγή: Reader.gr