Απαγόρευση κυκλοφορίας: Σε ισχύ τα αυστηρά μέτρα, επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ για τους παραβάτες

Gazzetta team
Απαγόρευση κυκλοφορίας: Σε ισχύ τα αυστηρά μέτρα, επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ για τους παραβάτες
Ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα ισχύουν τα αυστηρά μέτρα με διπλασιασμό των προστίμων για μετακινήσεις, ενώ επί ποδός βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε, με στόχο να αποφευχθούν οι μετακινήσεις λόγω της προσπάθειας ανάσχεσης της εξάπλωσης του κορονοϊού, από τις 9 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, προβλέπεται:

α) στον οδηγό του οχήματος διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ, και στον τυχόν συνοδηγό, καθώς και άλλο επιβάτη αυτού διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ για κάθε παράβαση

β)επιτόπου αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας με τις κρατικές πινακίδες του οχήματος για εξήντα (60) ημέρες

Σε ετοιμότητα η Αστυνομία για γλέντια σε… ταράτσες

Αστυνομικές πηγές τόνιζαν τη Μεγάλη Παρασκευή στο Reader.gr: «Θα είμαστε παντού 24 ώρες το 24ωρο, για να συνετίσουμε τους ελάχιστους που αψηφούν τον κίνδυνο από τον κορονοϊό και σχεδιάζουν να το... γλεντήσουν σαν να μην τρέχει τίποτα».

Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν ανακληθεί όλες οι άδειες των αστυνομικών και ειδικά στην Αττική, την Κυριακή του Πάσχα θα περιπολούν περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί σε κάθε βάρδια επιφορτισμένοι ειδικά με την τήρηση του σχεδίου που εκπονήθηκε.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι γλέντια σε αυλές και ταράτσες παρουσία συγγενών, φίλων και γειτόνων δεν θα γίνουν ανεκτά.

Όπου υπάρχει καταγγελία ή διαπιστώνεται από τις περιπολίες των αστυνομικών πως δεν τηρούνται τα μέτρα, τότε στο σημείο θα μεταβαίνει εισαγγελέας και οι αστυνομικοί θα προβαίνουν σε έλεγχο και θα βεβαιώνουν τις ανάλογες παραβάσεις (περί συνωστισμού και περί άσκοπης μετακίνησης)

Πάντως παρέμβαση αστυνομικών και εισαγγελέα θα γίνεται μόνο σε ακραίες και προκλητικές περιπτώσεις.

Πηγή: Reader.gr