Θρίλερ στη Λέσβο με απόπειρα προώθησης λέμβου με πρόσφυγες από τουρκικές ακταιωρούς (vid)

Gazzetta team
Θρίλερ στη Λέσβο με απόπειρα προώθησης λέμβου με πρόσφυγες από τουρκικές ακταιωρούς (vid)
Συνοδεία ακταιωρών της Τουρκικής Ακτοφυλακής επιχείρησε να μπει στα ελληνικά χωρικά ύδατα βάρκα με αλλοδαπούς, βορειοανατολικά της Λέσβου!

Θρίλερ στη βορειοανατολική Λέσβο το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου!

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα stonisi.gr, δίνοντας στη δημοσιότητα και ένα βίντεο-ντοκουμέντο με εικόνες από σκάφος του ελληνικού Λιμενικού Σώματος, μια βάρκα με αλλοδαπούς επιχείρησε να μπει στα ελληνικά χωρικά ύδατα συνοδεία ακταιωρών της Τουρκικής Ακτοφυλακής!

Η βάρκα, ωστόσο, εντοπίστηκε από Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος, καθώς και από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Μετά από ενέργειες τόσο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος όσο και των στελεχών των πλωτών του Λιμενικού Σώματος που επιχειρούσαν στην περιοχή, πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας με τις τουρκικές αρχές και με τις τουρκικές ακταιωρούς, ο αριθμός των οποίων, όπως τονίζεται στο ίδιο ρεπορτάζ, αυξήθηκε σταδιακά.

Στην οριογραμμή των ελληνικών χωρικών υδάτων, αναπτύχθηκε, όμως, σταδιακά και ικανός αριθμός περιπολικών σκαφών του Λιμενικού Σώματος, που απέτρεπε τη βάρκα με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες να μπουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, παρά τις προσπάθειες των τουρκικών ακταιωρών.

Τελικά αργά το μεσημέρι η βάρκα περισυλλέχτηκε από τουρκική ακταιωρό.

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο: