Αστυνομία έκλεισε ανοιχτές εκκλησίες σε Κοζάνη και Λαμία

Gazzetta team
Αστυνομία έκλεισε ανοιχτές εκκλησίες σε Κοζάνη και Λαμία
Παρέμβαση της Αστυνομίας στον ιερό ναό της Καισαρειάς, όπου ο ιερέας επέτρεψε το προσκύνημα των πιστών, αλλά και στην Αγία Βαρβάρα της Λαμίας.

Την παρέμβαση της Αστυνομίας προκάλεσε το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής η απόφαση του αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου Μάστορα να επιτρέψει στους πιστούς το προσκύνημα στον επιτάφιο, εντός του ιερό ναού του Τιμίου Προδρόμου, στην Καισαρειά Κοζάνης.

Όπως αναφέρει το kozanimedia.gr, πιθανότατα κατόπιν σχετικής καταγγελίας, άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας κλήθηκαν να εφαρμόσουν την απόφαση που προβλέπει πως οι ιεροί ναοί παραμένουν κλειστοί για τους πιστούς, προχωρώντας σε σχετικές συστάσεις προς τον αρχιμανδρίτη.

Φυσικά, μετά την παρέμβαση, οι θύρες έκλεισαν για όλους τους πιστούς.

Μπήκαν και στην Λαμία

Παρόμοιο σκηνικό και στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας στη Λαμία, όπου μόλις ολοκληρώθηκε η τελετή και μέχρι να αποχωρήσουν από την εκκλησία ο ιερέας, ο ψάλτης και ο επίτροπος, πιστοί που περίμεναν απ' έξω πρόλαβαν να μπουν μέσα.

Όμως μέχρι να αποχωρήσουν από την εκκλησία και όπως αναφέρει το lamianow, είχε ήδη ενημερωθεί η αστυνομία, άνδρες της οποίας -στο πλαίσιο των ελέγχων για τον κορoνοϊο- έσπευσαν στο σημείο και προέβησαν σε συστάσεις, τόσο στους πιστούς όσο και στους υπεύθυνους της εκκλησίας, υπενθυμίζοντας τους, τα απαγορευτικά μέτρα. Π

Παράλληλα για το συμβάν ενημερώθηκε και ο Μητροπολίτης Συμεών.