Τσιόδρας: «Ένα παιδί μου έγραψε ότι θα μας συγχωρήσει ακόμα και αν πάνε στραβά τα πράγματα» (vid)

Gazzetta team
Τσιόδρας: «Ένα παιδί μου έγραψε ότι θα μας συγχωρήσει ακόμα και αν πάνε στραβά τα πράγματα» (vid)
Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε σε ένα συγκινητικό γράμμα, που του έστειλε ένα παιδί, ενώ ευχαρίστησε την εκκλησία και τους πιστούς, που ακολουθούν τις υποδείξεις των Αρχών, λέγοντας και μια ιστορία από την επίσκεψή του παλαιότερα στο Άγιο Όρος.

Στην επίσκεψή του ως φοιτητής στο Άγιο Όρος αναφέρθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας τη Μεγάλη Πέμπτη, στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα από το υπουργείο Υγείας.

Δεν παρέλειψε, δε, να ευχαριστήσει την εκκλησία και τους πιστούς, που αυτές τις μέρες «ακολουθούν τις υποδείξεις των Αρχών για την προστασία της υγείας όλων μας», ενώ μίλησε και για ένα συγκινητικό γράμμα που έλαβε από ένα παιδί.

Είπε χαρακτηριστικά: «Όταν πριν 30 χρόνια πήγα σαν φοιτητής στο Άγιο Όρος, ένας μοναχός μου είπε πως η αρετή του ανθρώπου δεν είναι πλυμένα ρούχα που τα κρεμάμε στο μπαλκόνι. Η πίστη είναι εσωτερικό βίωμα, στάση ζωής. Πρέπει να ευχαριστήσουμε την εκκλησία και τους πιστούς, που αδελφωμένοι ακολουθούν τις υποδείξεις των Αρχών για την προστασία της υγείας όλων μας. Αποδεικνύεται πως όλη η προσπάθεια αξίζει τον κόπο.

Εγώ σε αυτές τις περιστάσεις παίρνω το παράδειγμά μου από τα μικρά παιδιά. Που και αυτά υπομένουν μαζί μας και ζουν με τις δικές μας εμπάθειες. Ένα από αυτά, ο Νίκος, έγραψε πως θα μας συγχωρέσει ακόμη και αν πάνε στραβά τα πράγματα.

Αυτά τα παιδιά, που σε αντίθεση με εμάς ξέρουν να συγχωρούν με θεϊκή απλότητα, μπορούν να μας δώσουν μια χρήσιμη συμβουλή».