Δήλωσαν ότι πάνε σε άτομο που χρειάζεται βοήθεια, αλλά είχαν στο πορτμπαγκάζ σούβλα για αρνί

Gazzetta team
Δήλωσαν ότι πάνε σε άτομο που χρειάζεται βοήθεια, αλλά είχαν στο πορτμπαγκάζ σούβλα για αρνί
Ένα ζευγάρι ξεκίνησε για τα Καλάβρυτα, επικαλούμενο βοήθεια σε άτομο με ανάγκη, αλλά είχε τη σούβλα πίσω στο αυτοκίνητο και γύρισε στην αφετηρία του, αφού έφαγε και πρόστιμο.

Αν σας πούμε ότι δεν το περιμέναμε, θα λέγαμε ψέματα.

Όπως... αναμενόταν, είχαμε το πρώτο κρούσμα -που γίνεται γνωστό- απειθαρχίας και σχετίζεται με το σούβλισμα του αρνιού.

Και πολύ φοβόμαστε ότι δεν θα είναι και το τελευταίο.

Σύμφωνα με το pelop.gr, λοιπόν, χθες, Κυριακή των Βαΐων, δεκάδες ήταν τα οχήματα ετεροδημοτών, που θέλησαν να παρακάμψουν τα μπλόκα στην Ολυμπία Οδό και να ανηφορίσουν στα Καλάβρυτα, αλλά εντοπίστηκαν, έφαγαν πρόστιμο και επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Σε μία από τις περιπτώσεις, ΙΧ με επιβάτες νεαρό ζευγάρι, που επικαλέστηκαν την κίνησή τους από Πούντα για Καλάβρυτα, προκειμένου να επισκεφθούν άτομο που χρειάζεται βοήθεια, «συνελήφθησαν» με τη... σούβλα πίσω και είδη για μακρά διαμονή, τους βεβαιώθηκε πρόστιμο 150 ευρώ και διατάχθηκε η επιστροφή τους στην αφετηρία τους!

Οι συγκεκριμένοι, ωστόσο, ήταν από τους... τυχερούς, καθώς σε επτά περιπτώσεις, κυρίως Αθηναίων, που θέλησαν να παραβιάσουν την απαγόρευση, ώστε να περάσουν το Πάσχα στην Αχαΐα, το Σάββατο, επεβλήθησαν από την ΑΔ Αχαϊας τα πρώτα τσουχτερά πρόστιμα των 300 ευρώ, τους αφαιρέθηκαν πινακίδες και γύρισαν πίσω!

Συνολικά στην Αχαΐα το Σάββατο, οι παραβάσεις στα μέτρα αποφυγής των μετακινήσεων, με όχημα, αλλά και πεζή, ήταν 177.