Καταζητούμενος ιερέας: «Το κλείσιμο των εκκλησιών ισοδυναμεί με το κλείσιμο των νοσοκομείων»! (pic)

Gazzetta team
Καταζητούμενος ιερέας: «Το κλείσιμο των εκκλησιών ισοδυναμεί με το κλείσιμο των νοσοκομείων»! (pic)
Ο ιερέας που κοινώνησε από την πίσω πόρτα της εκκλησίας στο Κουκάκι πιστούς και καταζητείται από την αστυνομία υιοθετεί την άποψη του... περίφημου μητροπολίτη Μόρφου!

Θαυμαστής του μητροπολίτη Μόρφου φαίνεται πως είναι ο ιερέας από το Κουκάκι, που «συνελήφθη» να μεταλαμβάνει κρυφά πιστούς από την πίσω πόρτα του ναού του Αγίου Νικολάου.

Ο ιερέας, ο οποίος, θυμίζουμε, καταζητείται από την αστυνομία, καθώς παραμένει άφαντος, προκειμένου να γλιτώσει το αυτόφωρο, χθες το απόγευμα και λίγη ώρα πριν επισκεφθούν την εκκλησία άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, κατόπιν της δικογραφίας που σχηματίστηκε εις βάρος του, κοινοποίησε στο προφίλ του στο Facebook -εξωφρενική- θέση του μητροπολίτη Μόρφου.

Την οποία θέση προφανώς και υιοθετεί, γράφοντας, μάλιστα, με σκωπτικό ύφος «ανάπαυση»...

Αναφέρει, λοιπόν, η ανάρτηση: «Όταν ήρθε μέσα ο αστυνομικός, του είπα παιδί μου... Διάλεξε... Τι θες να εφαρμόσεις τον νόμου του κράτους ή τον νόμου του Χριστού; Εμένα ο Χριστός αυτό μου λέει. Αυτόν που έρχεται κοντά μου, δεν θα τον βγάλω έξω. Αυτόν που θέλει να κοινωνήσει σώμα και αίμα Χριστού αφού πιστεύει ότι αυτό το σώμα είναι η ίδια η ζωή, όχι μόνο η πρόσκαιρος, αλλά και η αθάνατος που δεν έχει θάνατο, δεν έχει αρρώστια, το καλύτερο φάρμακο και για αυτή την αρρώστια. Και για την επόμενη που έρχεται είναι το σώμα και το αίμα του Χριστού.

Τώρα, όταν κλείνουμε τις εκκλησίες και περιορίζουμε τη Θεία Κοινωνία και φοβίζουμε τον κόσμο να έρχεται, είναι σαν να κλείνουμε τα νοσοκομεία. Ως να κλείνουμε τα φαρμακεία».

Είναι τουλάχιστον θλιβερό, τέτοιες μέρες, να συγκρίνονται τα νοσοκομεία με τις εκκλησίες.

Ο ίδιος ιερέας, μια εβδομάδα νωρίτερα, την περασμένη Δευτέρα, ανέβασε μια φωτογραφία έξω από τον ναό ανάμεσα σε δέκα αστυνομικούς με το εξής σχόλιο. «Ο Θεός να ευλογεί τα ένστολα παιδιά του. Είμαστε όλοι του Χριστού. Είμαστε ένα όλοι μεταξύ μας και μαζί Του. Καλή Ανάσταση».