Βρέφος από την Ξάνθη με προβλήματα υγείας διαγνώστηκε με κορονοϊό

Gazzetta team
Βρέφος από την Ξάνθη με προβλήματα υγείας διαγνώστηκε με κορονοϊό
Συναγερμός στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, καθώς μεταφέρθηκε βρέφος με κορονοϊό από την Ξάνθη, που αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα υγείας. Εκτάκτως στην ακριτική πόλη ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Θετικό στον κορονοϊό διαγνώστηκε βρέφος ενός έτους από την Ξάνθη, και συγκεκριμένα από οικισμό 5.000 Ρομά στο Δροσερό.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα xanthinea.gr, το μωρό μεταφέρθηκε άμεσα Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, καθώς εκτός από τη νόσο Covid-19 αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα υγείας.

Φυσικά, οι συγγενείς του παιδιού έχουν ήδη υποβληθεί σε σχετικές δειγματοληπτικές εξετάσεις, για να διαπιστωθεί αν είναι και αυτοί φορείς του ιού.

Στην Ξάνθη, αποτελεί το νεότερο από τα κρούσματα κορονοϊού.

Οι κλινικές έχουν απολυμανθεί και ακολούθησε έλεγχος στο προσωπικό που ήρθε σε επαφή με τους ασθενείς, ωστόσο η εξάπλωση του ιού στην περιοχή φαίνεται πως συνεχίζει να προκαλεί έντονο προβληματισμό.

Εκτάκτως στην περιοχή ο Χαρδαλιάς

Όπως αναφέρει, εξάλλου, το xanthipress.gr, στην περιοχή έφτασε κατεπειγόντως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κύριος Χαρδαλιάς θα ενημερωθεί από τη διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης -και ενδεχομένως και το ιατρικό συμβούλιο που έχει συσταθεί για την διαχείριση του Covid-19- θα είναι καθοριστική για το εάν η πόλη θα συνεχίσει να ζει σε αυστηρούς ρυθμούς απαγόρευσης κυκλοφορίας ή όχι.