Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην γίνουν προαγωγικές εξετάσεις

Gazzetta team
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην γίνουν προαγωγικές εξετάσεις
Η Υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην γίνουν προαγωγικές εξετάσεις, ενώ οι Πανελλήνιες θα θα διεξαχθούν με τις οδηγίες περί συγχρωτισμού.

Σοβαρό είναι το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθούν φέτος προαγωγικές εξετάσεις, όπως ανέφερε στο «ΘΕΜΑ FM 104.6» η Σοφία Ζαχαράκη. «Στόχος μας είναι να κερδηθούν οι μαθησιακοί στόχοι. Τα παιδιά πρέπει να πάρουν τα περισσότερα από τον δάσκαλο στη φυσική τάξη. Θέλουμε να ανοίξουν τα σχολεία για να καλύψουν τα κενά», είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε για την βαθμολογία των μαθητών πως οι υπεύθυνοι των τάξεων «γνωρίζουν τα παιδιά».

Όσον αφορά το Δημοτικό, η Υφυπουργός Παιδείας δήλωσε πως «πρέπει να καλυφθούν ενότητες που είναι σημαντικές σε γλώσσα και μαθηματικά για να πάνε στην επόμενη χρονιά», και συμπλήρωσε ότι «δεν υπάρχει ένδειξη ότι δεν θα ανοίξουν τα σχολεία. Είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων όλα, όμως, εξαρτώνται από το επόμενο χρονικό διάστημα».

Επίσης, τόνισε πως είναι ανοιχτό και το ενδεχόμενο «επέκτασης της σχολικής χρονιάς πέραν της 15ης Ιουνίου. Λειτουργούμε σε συνάρτηση των συμβουλών των ειδικών, των αναγκών κάλυψης της ύλης αλλά και της ομαλότερης επιστροφής των παιδιών στην τάξη με μέριμνα για την υγεία τους. Υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση».

Για το χρόνο διεξαγωγής των Πανελλήνιων εξετάσεων ανέφερε πως θα γίνουν «με τον τρόπο που ξέρουμε με τις οδηγίες περί συγχρωτισμού που θα μας δώσουν. Θέλουμε την ημερομηνία πιο κοντά στην προγραμματισμένη ημερομηνία, ιδανικά να έχουν τελειώσει 15 Ιουλίου, με απευκταίο σενάριο να πάμε Σεπτέμβριο».

«Όλα εξαρτώνται από την εβδομάδα που θα μας υποδείξουν οι ειδικοί για την επιστροφή, αλλά και τον τρόπο επιστροφής», κατέληξε.

Πάντως, εντός της ημέρας αναμένεται να δημοσιευτεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση, που θα ανακοινωθεί την παράταση της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών (δημόσιων και ιδιωτικών) μέχρι τις 10 Μαΐου.