Τσιόδρας: «Αλίμονο αν είμαστε όλη μέρα ξάπλα» (vids)

Gazzetta team
Τσιόδρας: «Αλίμονο αν είμαστε όλη μέρα ξάπλα» (vids)
«Τα μέτρα θα κρατήσουν σίγουρα μερικές εβδομάδες», είπε μεταξύ άλλων ο κος Τσιόδρας και τόνισε ότι «αν είχαμε ακολουθήσει την πορεία της Ισπανίας, θα είχαμε σήμερα 2.265 νεκρούς».

Την ανάγκη για καθημερινή, τουλάχιστον μισάωρη άσκηση, τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας την Πέμπτη, στην καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για τον κορονοϊό.

Ξεκαθάρισε, δε, ότι αυτό που επιβάλλεται να αποφεύγεται είναι ο συνωστισμός και όχι το να βγει κάποιος έξω να αθληθεί. Και συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι μπορεί να ασκηθεί κανείς και στο σπίτι του, αφού υπάρχουν διάφορα προγράμματα γυμναστικής.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ο εγκλεισμός δεν σημαίνει και αποκλεισμός από οποιαδήποτε άσκηση και φυσική δραστηριότητα. Είναι λάθος αυτό. Με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να περάσει το μήνυμα ''μένω στο σπίτι μου ξάπλα και δεν κάνω σωματική άσκηση'', η οποία πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 λεπτά της ώρας κάθε μέρα».

«Τα μέτρα θα κρατήσουν σίγουρα μερικές εβδομάδες», ξεκαθάρισε επίσης ο κ. Τσιόδρας και τόνισε ότι «αν είχαμε ακολουθήσει την πορεία της Ισπανίας, θα είχαμε σήμερα 2.265 νεκρούς».

Επίσης, έχουν πολύ ενδιαφέρον όσα είπε ο κος Τσιόδρας για τη σχέση του κορονοϊού με τα παιδιά, για το πόσο απειλούνται σε σχέση με τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες, αλλά και τι δείχνουν οι έρευνες από όλον τον κόσμο.

«Τα παιδιά μας πρέπει να αισθανθούν ήρεμα και να παίρνουν αξιόπιστες πληροφορίες», τόνισε και επέμεινε πως η ασθένεια εξαιρετικά σπάνια δημιουργεί σοβαρές επιπτώσεις σε αυτά, καλώντας τον κόσμο να μην τους δημιουργεί φόβο.

Όπως είπε ο λοιμωξιολόγος, «είναι πολύ σημαντικό να εξηγήσουμε στα παιδιά τους λόγους που πρέπει να μείνουν σπίτι, τις σωστές πρακτικές υγιεινής και κυρίως, τους λόγους που θα πρέπει να μείνουν μακριά από τους ηλικιωμένους στον περίγυρό τους. Αυτές τις στιγμές είναι πιο δυνατά αυτά τα μακρινά, διαδικτυακά ή και πνευματικά φιλιά» πρόσθεσε χαρακτηριστικά για την επαφή των παππούδων με τα εγγόνια τους.