Οι Έλληνες εξαφανίζουν τα πορτοκάλια λόγω κορονοϊού (vid)

Gazzetta team
Οι Έλληνες εξαφανίζουν τα πορτοκάλια λόγω κορονοϊού (vid)
Ανάρπαστα τα πορτοκάλια στην Ελλάδα λόγω κορονοϊού.

Με δύο και τρεις τσάντες πορτοκάλια φεύγουν από τα σούπερ μάρκετ και τις λαϊκές οι περισσότεροι στη χώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star.

Λόγω κορονοϊού, το πορτοκάλι έχει γίνει αγαπημένο φρούτο των Ελλήνων, καθώς πολλοί πιστεύουν πως έτσι θωρακίζονται απέναντι στον ιό...

Μάλιστα, όπως λένε οι παραγωγοί, η ζήτηση για τα οπωροκηπευτικά έχει αυξηθεί κατά 30%!

Μαγικές τροφές, ωστόσο, σημειώνουν οι ειδικοί, για να μη νοσήσει κανείς από τον κορονοϊό, δεν υπάρχουν...

Την ίδια στιγμή, ακριβώς επειδή τα πορτοκάλια και ο χυμός τους θεωρείται ότι ισχυροποιούν τον οργανισμό απέναντι στις διάφορες ιώσεις και ασθένειες, στη Βρετανία γίνεται αντίστοιχος χαμός με το συγκεκριμένο φρούτο, με αποτέλεσμα, όπως αναφέρει το BBC, η τιμή του χυμού πορτοκαλιού να αυξηθεί περισσότερο από 20% τον Μάρτιο!

Όσο η ζήτηση, όμως, αυξάνεται, η προσφορά έχει μειωθεί, καθώς οι παραγωγοί δυσκολεύονται να μεταφέρουν αγαθά λόγω των περιορισμών στις μεταφορές...

«Ο κορονοϊός πλήττει τόσο την προσφορά όσο και τη ζήτηση για χυμό πορτοκαλιού.Τα στοιχεία του που ενδυναμώνουν τον οργανισμό αυξάνουν τη ζήτηση, ενώ δεν υπάρχουν αρκετοί χώροι στα δεξαμενόπλοια και οι αεροπορικές εταιρείες δεν πετούν για να φέρουν το προϊόν στις αγορές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Stephen Innes, επικεφαλής της AxiCorp, εταιρίας που ειδικεύεται στις στρατηγικές που αναπτύσσουν οι αγορές.