Κορονοϊός: Και τέταρτος νεκρός σήμερα στην Ελλάδα, σύνολο 26!

Gazzetta team
Κορονοϊός: Και τέταρτος νεκρός σήμερα στην Ελλάδα, σύνολο 26!
Ο Σωτήρης Τσιόδρας έκανε γνωστό πως υπάρχει και τέταρτος νεκρός σήμερα στην Ελλάδα από τον κορονοϊό, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει, πλέον, τους 26. Ανακοίνωσε, επίσης, 71 νέα κρούσματα, σύνολο 892.

Δυστυχώς, υπάρχει και τέταρτος νεκρός σήμερα στην Ελλάδα από τον κορονοϊό.

Όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, τέσσερις είναι, τελικά, οι άνθρωποι, που έχασαν τη μάχη το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των θανάτων στη χώρα από τον Covid-19 να φτάνει τους 26.

Νωρίτερα, θυμίζουμε, έγινε γνωστό πως πέθαναν από τον ιό ένας 46χρονος στρατιωτικός στην Ξάνθη, ένας 62χρονος από τις Δαμασκηνιές και ακόμα ένας άνθρωπος, επίσης άνδρας, 70 ετών, που νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό. Για τον τέταρτο νεκρό δεν υπάρχουν, προς το παρόν, περισσότερες πληροφορίες.

O κος Τσιόδρας, από εκεί και πέρα, ανακοίνωσε 71 νέα κρούσματα, που συνολικά είναι πια 892. Τόνισε, δε, πως 57 άνθρωποι βρίσκονται σε ΜΕΘ, οι 54 διασωληνωμένοι. Στην πλειοψηφία τους είναι άνδρες.

Να σημειωθεί ότι, η μέση ηλικία των νεκρών από τον κορονοϊό στην Ελλάδα είναι τα 73 έτη. Από αυτούς, 21 είναι άνδρες και πέντε γυναίκες, όλοι ηλικιωμένοι και με υποκείμενα νοσήματα, εκτός από ένα περιστατικό. Τέλος, 42 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο.

«Είμαστε ακόμη μέσα στη μάχη, να μην πω στην αρχή της μάχης», δήλωσε στη συνέχεια ο Σωτήρης Τσιόδρας και σημείωσε ξανά: «Ο ιός μπορεί να προκαλεί σοβαρά προβλήματα και σε νέους ανθρώπους».

Αναφερόμενος στον θάνατο του Γερμανού καθηγητή στην Κρήτη, ο κος Τσιόδρας επιβεβαίωσε πως είχε θρόμβωση στα αγγεία του πνεύμονα, τονίζοντας, ωστόσο, ότι δεν είναι κάτι που συναντάται συχνά.

Στην εισαγωγή της ενημέρωσής του, εξάλλου, είπε πως τα κρούσματα παγκοσμίως είναι, πλέον, σχεδόν μισό εκατομμύριο (492.000), ενώ περισσότεροι από 22.000 θάνατοι έχουν καταγραφεί, αλλά και 119.000 ασθενείς έγιναν καλά.