Κορονοϊός: Η απάντηση Τσιόδρα για την 40χρονη που πέθανε σπίτι της από τον ιό (vid)

Gazzetta team
Κορονοϊός: Η απάντηση Τσιόδρα για την 40χρονη που πέθανε σπίτι της από τον ιό (vid)
Ότι χρειάζεται καθημερινή επικοινωνία με τον γιατρό, ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας απαντώντας σε ερώτηση για την τραγική κατάληξη της 40χρονης στην Καστοριά.

Σχετικά με την 40χρονη που άφησε την τελευταία της πνοή στην Καστοριά, έχοντας πρώτα πάρει οδηγία από τον ΕΟΔΥ να παραμείνει σε απομόνωση στο σπίτι της, κλήθηκε να απαντήσει ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας σχετικά με το νέο κορονοϊό: «Αυτό που είπα για όσους μένουν σπίτι, το είπα γι αυτό. Με ενημέρωσαν για το θάνατο στην Καστοριά. Έχει σημασία να έχουν επικοινωνία με τον γιατρό ειδικά αν έχουν υποκείμενο νόσημα, όπως το άσθμα. Ιδιαίτερα για όσους μένουν σπίτι, πρέπει να υπάρχει καθημερινή επικοινωνία με τον γιατρό. Ο θεράπων γιατρός θα καθορίσει την πορεία. Αν έχει υποκείμενο νόσημα, ανήκε στις ομάδες αυξημένου κινδύνου.

Δεν είναι μη αναμενόμενο. Αν και έχει πολύ χαμηλό ποσοστό υπάρχει και σε ανθρώπους μικρότερης ηλικίας. Η οδηγία «μείνε σπίτι» δεν αλλάζει, αλλά χρειάζεται επαγρύπνηση σε όσους ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου και σ’ αυτούς που εμφανίζουν».

Πηγή: Reader.gr