Κορονοϊός: Και τρίτο νεκρό ανακοίνωσε ο Τσιόδρας, 31 νέα κρούσματα, 495 συνολικά

Gazzetta team
Κορονοϊός: Και τρίτο νεκρό ανακοίνωσε ο Τσιόδρας, 31 νέα κρούσματα, 495 συνολικά
Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε πως πέθανε και τρίτος άνθρωπος λόγω του κορονοϊού μέσα στο τελευταίο 24ωρο, ενώ έκανε γνωστό πως υπάρχουν 31 νέα κρούσματα, τα οποία, πλέον, είναι 495 συνολικά.

Μαύρη Παρασκευή...

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, στην καθιερωμένη ενημέρωσή του από το υπουργείο Υγείας, ανακοίνωσε πως υπάρχει και τρίτος νεκρός από τον κορονοϊό μέσα στο τελευταίο 24ωρο, ενώ γνωστοποίησε 31 νέα κρούσματα, τα οποία, πλέον, είναι 495 στο σύνολο.

Θυμίζουμε, νωρίτερα είχαμε άλλους δύο νεκρούς από τον Covid-19 στην Ελλάδα, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στη χώρα μας να φτάνει τα εννέα.

Το πρωί, ένας 87χρονος, που νοσηλευόταν στην Κοζάνη, άφησε την τελευταία του πνοή, ενώ περίπου στις 16:00 ακολούθησε νέα δυσάρεστη είδηση, καθώς πέθανε και ένας 80χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παμμακάριστος, στην Αθήνα. Και ο τρίτος άνθρωπος, εξάλλου, κατέληξε σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες προς το παρόν.

Από εκεί και πέρα, ο κος Τσιόρδας είπε πως 84 κρούσματα είναι απροσδιόριστης πηγής, 90 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 20 διασωληνωμένοι, ενώ 19 έχουν πάρει εξιτήριο. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 72 έτη. Ήδη, τόνισε, δε, έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 7.200 δείγματα.

Σχετικά με το φαινόμενο των... εκδρομέων, ο λοιμοξιωλόγος σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορεί να έχουμε περίπτωση στα Δωδεκάνησα και η μόνη επαφή με τη νόσο να είναι επισκέπτης από την Αθήνα. Το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε είναι να μην έρθετε με κανέναν σε επαφή εκεί που ταξιδεύετε. Δεν είναι διακοπές. Αυτές οι συμπεριφορές δυσκολεύουν την προσπάθειά μας. Πόσες φορές πρέπει άραγε να το ξαναπώ;»!