Κορονοϊός: Επιβεβαίωσε τη δοκιμή φαρμάκων σε Κίνα και Γαλλία ο Σωτήρης Τσιόδρας

Gazzetta team
Κορονοϊός: Επιβεβαίωσε τη δοκιμή φαρμάκων σε Κίνα και Γαλλία ο Σωτήρης Τσιόδρας
Για δυο δοκιμές πιθανών φαρμάκων με μεγάλα ποσοστά αρνητικοποίησης του ιού έκανε λόγο ο Σωτήρης Τσιόδρας, επιβεβαιώνοντας τα σχετικά δημοσιεύματα.

Όπως ανέφερε στην καθημερινή ενημέρωση των συντακτών από το υπουργείο Υγείας, ανέφερε: «Ερευνητική ομάδα από την Κίνα ανακοίνωσε θεραπευτική χρήση νέου φαρμάκου σε κλινική μελέτη 340 ασθενών, η οποία έδειξε αρνητικοποίηση του ιού εντός τεσσάρων ημερών από τη χορήγηση του φαρμάκου.

Επίσης ερευνητική ομάδα της Γαλλίας, ομάδα διάσημου καθηγητή λοιμώξεων, χρησιμοποίησε σχήμα φαρμάκων που ήδη χρησιμοποιείται σε όλα τα ελληνικά νοσοκομεία.

Η χρήση των φαρμάκων σε έξι μέρες οδήγησε σε αρνητικοποίηση για τον κορονοϊό σε 90% των περιπτώσεων σε σχέση με την ομάδα ελέγχου. Υπάρχουν ενθαρρυντικά δεδομένα που μας επιτρέπουν να βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία».

Ερωτώμενος και πάλι σχετικά με την χλωροκίνη, τόνισε: «Χλωροκίνη είναι διαδομένη για την ελονοσία. Χρησιμοποίείται και για ρευματολογικά νοσήματα. Διατίθεται και στην ελληνική αγορά. Γνωρίζω γιατί είμαι σε επικοινωνία με τους γιατρούς, όλοι όσοι νοσηλεύονται παίρνουν χλωροκίνη».

Πηγή: Reader.gr