Remote Work: Ο κορονοϊός μας έμαθε την τηλεργασία

Gazzetta team
Remote Work: Ο κορονοϊός μας έμαθε την τηλεργασία
H πανδημία του κορονοϊου μας έμαθε την τηλεργασία ή αλλιώς το remote work, το οποίο φαίνεται να έχει πολλά κέρδη.

Το βασικό μέτρο προστασίας ενάντια στον κορονοϊό και την εξάπλωση του Covid-19 δεν είναι άλλο από τον περιορισμό των προσωπικών επαφών με άλλους ανθρώπους. Για αυτό σε κάθε ευκαιρία, καθημερινά, όλοι οι αρμόδιοι ζητούν από τον κόσμο να καθίσει σπίτι του, προκειμένου να προφυλάξει τους ίδιους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα...

Έτσι, η τηλεργασία ή αλλιώς remote work όπως την μάθαμε, ήρθε και στην Ελλάδα. Στο εξωτερικό χρησιμοποιείται σε αρκετές περιπτώσεις και πλέον αρχίζει να τον μαθαίνει και η χώρα μας, καθώς οι περισσότερες επιχειρήσεις υιοθέτησαν το full remote working, δηλαδή τα μέλη της ομάδας να εργάζονται αποκλειστικά από τον δικό τους χώρο κι όχι από την έδρα της εταιρείας.
Κάτι που έχει πολλά κέρδη και για τις δύο πλευρές... Τόσο του εργαζόμενου, όσο και του εργοδότη.

Σύμφωνα με έρευνα που έχει γίνει, το 75% των εργαζομένων από το σπίτι, το κάνουν γιατί έχουν λιγότερους περισπασμούς, ενώ το 86% δήλωσαν οτι παρουσίασαν χαμηλότερα ποσοστά άγχους. Τέλος, το 65% έκρινε πως η τηλεργασία τους βοήθησε στο να είναι περισσότερο παραγωγικοί και αποτελεσματικοί...

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, εταιρείες που εφαρμόζουν τηλεργασία παρουσιάζουν 25% χαμηλότερη αποχώρηση εργαζομένων σε σχέση με εταιρείες που δεν εφαρμόζουν, ενώ το 85% αυτών είδε αύξηση στην παραγωγικότητά τους.

Στα παραπάνω, τόσο για τον εργαζόμενο, όσο και τους εργοδότες υπάρχουν πιο άμεσα κέρδη. Για τον πρώτο η εξοικονόμηση του κόστους μετακίνησης, ενώ για τον δεύτερο η μείωση στις δαπάνες για κτιριακές υποδομές.

Ταυτόχρονα οι ομάδες της εταιρείας είναι πιο ευέλικτες και έτοιμες να εργαστούν από οπουδήποτε, πράγμα που σημαίνει ότι η απόδοση τους δεν επηρεάζεται από κρίσεις όπως αυτή του κορoνοϊού.