Κορονοϊός: 38 νέα κρούσματα, τα περισσότερα στην Αθήνα

Gazzetta team
Κορονοϊός: 38 νέα κρούσματα, τα περισσότερα στην Αθήνα
Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε πως υπάρχουν 38 νέα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα, τα περισσότερα στην Αθήνα, με το σύνολο να φτάνει, πλέον, τα 228.

Αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα, τουλάχιστον, όμως, αυτή η αύξηση, σήμερα, Σάββατο, δεν είναι τόσο μεγάλη όσο η χθεσινή.

Όπως ανακοίνωσε, λοιπόν, ο λοιμωξιολόγος και επικεφαλής της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, 38 είναι τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, τα περισσότερα από αυτά στην Αθήνα, ενώ, συνολικά, τα κρούσματα στην Ελλάδα είναι, πλέον, 228 από 190.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε, δε, πως τα «ορφανά» κρούσματα είναι 22, ενώ πέντε συμπολίτες μας με Covid-19 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και συνέστησε εκ νέου προς όλους ψυχραιμία, ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Τα καλά νέα είναι πως έχουν δοθεί οκτώ εξιτήρια σε ασθενείς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι από τα 228 κρούσματα τα 22 είναι «ορφανά», νοσηλεύονται 57 ασθενείς, οι 5 είναι διασωληνωμένοι και έχουν δοθεί οκτώ εξιτήρια.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το προφίλ των νοσούντων, το 51% είναι πάνω από 65 ετών και τα περισσότερα κρούσματα είναι στην Αθήνα. Συνολικά, δε, έχουν παρθεί 3.400 δείγματα από πολίτες.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ότι δεν συστήνεται έλεγχος σε ασυμπτωματικούς και πολίτες με ήπια συμπτώματα, ενώ θα υποστηριχθεί ηλεκτρονική συνταγογράφηση για ασθενείς με χρόνια πνευμονία. Ηλεκτρονικές γνωματεύσεις για υγειονομικό υλικό είναι επιβεβλημένες για αυτούς τους ασθενείς.