Κορονοϊός: Πέθανε ο 66χρονος στην Πάτρα

Gazzetta team
Κορονοϊός: Πέθανε ο 66χρονος στην Πάτρα
Ο 66χρονος συνταξιούχος, που αποτέλεσε το ένατο κρούσμα του κορονοϊού στην Ελλάδα και πρώτο σοβαρό, έφυγε από τη ζωή νωρίς το πρωί της Πέμπτης.

Η Ελλάδα μετράει, δυστυχώς, τον πρώτο νεκρό της από τον κορονοϊό.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης έγινε γνωστό ότι έφυγε από τη ζωή ο 66χρονος συνταξιούχος, που αποτέλεσε το ένατο κρούσμα του κορονοϊού στην Ελλάδα και πρώτο σοβαρό.

Νοσηλευόταν, θυμίζουμε, σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο του Ρίου, στην Πάτρα, για πάνω από μία εβδομάδα και είχε εισαχθεί από το νοσοκομείο της Αμαλιάδας για πνευμονική λοίμωξη, μέχρι να διαπιστωθεί πως ήταν θετικός στον κορονοϊό.

Ο συνταξιούχος καθηγητής, που συμμετείχε στην εκδρομή στους Αγίους Τόπους, ήταν σε κρίσιμη κατάσταση, είχε οργανική ανεπάρκεια και ήταν ζωντανός τις τελευταίες ώρες μόνο από την καρδιά του.

Το πρωί της 10ης Μαρτίου, ο ασθενής παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις θεραπευτικές παρεμβάσεις που έγιναν, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 03:15.

Σταμάτησε, ωστόσο, να χτυπά και αυτή και έτσι αποτελεί τον πρώτο άνθρωπο που φεύγει από τη ζωή εξαιτίας του κορονοϊού στη χώρα μας.