Διπλή εισαγγελική παρέμβαση για ακροδεξιά τάγματα σε Έβρο και Λέσβο

Gazzetta team
Διπλή εισαγγελική παρέμβαση για ακροδεξιά τάγματα σε Έβρο και Λέσβο
Διπλή παρέμβαση πραγματοποιεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας σχετικά με τις καταγγελίες για ακροδεξιά τάγματα σε Έβρο και Λέσβο.

Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου για την εμφάνιση Γερμανών νεοναζί στην περιοχή του Έβρου και σε νησιά και για τη φωτιά που ξέσπασε σε δομή προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας πραγματοποίησε δύο παρεμβάσεις.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, φασιστικά μορφώματα έχουν κάνει την παρουσία τους τόσο στα νησιά του Αιγαίου όσο και στον Έβρο, εκτελώντας το ρόλο της άτυπης «πολιτοφυλακής» κυνηγώντας μετανάστες, αλληλέγγυους, μέλη ΜΚΟ ακόμα και δημοσιογράφους.

Η δεύτερη εισαγγελική παρέμβαση αφορά τα δημοσιεύματα που αφορούν τη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου σε δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών «One Happy Family» στη Λέσβο, που προσφέρει υπηρεσίες στους πρόσφυγες.

Η δομή βρίσκεται στον λόφο απέναντι από τον καταυλισμό στο Καρά Τεπέ στη Λέσβο, όπου βρίσκονται περίπου 1.500 άτομα.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός παρήγγειλε στους κατά τόπους αρμόδιους συναδέλφους του να διαπιστώσουν τη βασιμότητα των εν λόγω καταγγελιών και να προβούν άμεσα σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την πλήρη διερεύνηση τους.

Πηγή φωτογραφίας: stonisi.gr.