Κατηγορούμενος στον Βόλο απείλησε τον πρόεδρο: «Αν σε βρω έξω θα δεις τι θα γίνει»

Gazzetta team
Κατηγορούμενος στον Βόλο απείλησε τον πρόεδρο: «Αν σε βρω έξω θα δεις τι θα γίνει»
Με διπλή ποινή έφυγε από τα δικαστήρια ένας 35χρονος, κρατούμενος στη φυλακή για άλλα αδικήματα, καθώς δημιούργησε επεισόδιο την ώρα του δικαστηρίου και κάθισε στο εδώλιο του αυτόφωρου.

Πριν ξεκινήσει η δίκη του για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, ο κατηγορούμενος μιλούσε με τη σύζυγό του και ο πρόεδρος του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, ζήτησε από τη γυναίκα να σταματήσει να μιλάει.

Τότε ο 35χρονος εκνευρίστηκε, όπως αναφέρει το magnesianews.gr άρχισε να φωνάζει και να απειλεί τον πρόεδρο («αν σε βρω έξω θα δεις») και στη συνέχεια και την εισαγγελέα έδρας που προσπάθησε να τον βάλει σε τάξη.

Τελικά με εντολή του προέδρου συνελήφθη από τους αστυνομικούς για διατάραξη συνεδρίασης του δικαστηρίου και δικάστηκε το μεσημέρι στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Ο 35χρονος κατηγορούνταν για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, που είχε προκαλέσει σε βάρος της εν διαστάσει τότε συζύγου του. Στις 16 Δεκεμβρίου 2018, της είχε επιτεθεί σε πάρκο στο Βόλο και με γροθιές και κλωτσιές της προκάλεσε κακώσεις, κεφαλής, ισχίου και μώλωπες σε διάφορα σημεία του σώματός της.

Ο κατηγορούμενος κατέθεσε ότι επέστρεψε στο σπίτι, όπου βρήκε τα παιδιά τους μόνα τους και η γυναίκα είχε βγει, εκνευρίστηκε, είχε πιει, πήγε τη βρήκε στο πάρκο και τη χτύπησε. Η γυναίκα κατέθεσε ότι έπεσε θύμα βίας από τον κατηγορούμενο και το δικαστήριο τον καταδίκασε σε φυλάκιση 16 μηνών, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Δεύτερη φορά στο εδώλιο

Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στα κρατητήρια των Δικαστηρίων, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του και αργά το μεσημέρι κάθισε στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου με την κατηγορία της διατάραξης συνεδρίασης του Δικαστηρίου.

Στο Δικαστήριο κατέθεσε μάρτυρας αστυνομικός που είχε εικόνα τι είχε συμβεί, είπε ότι ο πρόεδρος τον παρατήρησε, διότι ενώ ήταν σε εξέλιξη το ακροατήριο μιλούσε με τη σύζυγό του και στη συνέχεια εκνευρίστηκε, άρχισε να φωνάζει και μίλησε στον δικαστή έντονα, όπως έκανε και με την εισαγγελέα που τον κάλεσε σε τάξη.

Αποτέλεσμα του επεισοδίου, ήταν να διακοπεί η διαδικασία του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου και με εντολή του προέδρου οι αστυνομικοί τον απομάκρυναν από την αίθουσα για να συνεχιστεί η διαδικασία. Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι είχε καιρό να δει τη γυναίκα του γιατί είναι στη φυλακή και συζητούσαν το θέμα της μήνυσης. Ο ίδιος είπε ότι έκανε επεισόδιο για να την υπερασπιστεί και είπε ότι είναι κρίμα να δικαστεί.

Τελικά το Δικαστήριο τον καταδίκασε σε φυλάκιση δύο μηνών, χωρίς αναστολή και σε πληρωμή των δικαστικών εξόδων.