Καταγγελία: Γερμανοί ακροδεξιοί ήταν στην καμένη δομή προσφύγων στην Μυτιλήνη (pics)

Gazzetta team
Καταγγελία: Γερμανοί ακροδεξιοί ήταν στην καμένη δομή προσφύγων στην Μυτιλήνη (pics)
Αν και αρχικά φέρονταν να έχουν φύγει από το ξενοδοχείο προκειμένου να εγκαταλείψουν το νησί ξαφνικά στις 8.30 το βράδυ βρέθηκαν στη φωτιά στον Καρά Τεπέ που κατέκαψε τη δομή εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας προσφύγων «One Happy family».

Αν και η ομάδα των Γερμανών, Αυστριακών και Γάλλων μελών της συμμορίας έφυγε από τη Μυτιλήνη, ομάδες όμως ακροδεξιών συνεχίζουν να βρίσκονται στο νησί και μάλιστα τρεις εξ’ αυτών προσπάθησαν να δημιουργήσουν θέμα κατά την διάρκεια αντιφασιστικής διαδήλωσης.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι πληροφορίες αναφέρουν πως κάποιοι από αυτούς βρέθηκαν στη φωτιά στον Καρά Τεπέ που κατέκαψε τη δομή εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας προσφύγων «One Happy family», διαδίδοντας ψευδείς ειδήσεις σχετικά με την πυρκαγιά, ενώ στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα του site stonisi.gr αναφέρει: «Μπορεί η ομάδα των Γερμανών, Αυστριακών και Γάλλων μελών της συμμορίας - οργάνωσης GENERATION IDENTITAIRE («Γενιά της ταυτότητας») να έσπευσε να φύγει από το νησί, ομάδες όμως ακροδεξιών συνεχίζουν να βρίσκονται στη Μυτιλήνη και ως «δημοσιογράφοι πατριωτικών μέσων ενημέρωσης» να δρουν και να προσπαθούν να στήσουν μια προβοκάτσια μέσω της άγνωστης μεθόδου της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Σε αυτό βοηθά όπως το «Ν» αποκάλυψε σήμερα η δικτύωση τους με ντόπιους ομοϊδεάτες τους.

Ο λόγος για τρεις Γερμανούς

Τον Oliver Kirchner στέλεχος της δεξιάς πτέρυγας του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» - Alternative für Deutschland (AfD) που έχει προκαλέσεις αμφισβητώντας το ολοκαύτωμα των Εβραίων από τους Ναζί ενώ έχει προβεί και σε μια σειρά άλλες αντισημιτικές ενέργειες.

Τον Oliver Flesch ο οποίος διατηρεί ένα ακροδεξιό κανάλι στο You Tube.

Και τέλος έναν τρίτο άγνωστο που τους ακολουθεί και ο οποίος μιλά καλά Ελληνικά.

Οι τρεις αυτοί σήμερα Σαββάτο το μεσημέρι επιχείρησαν να δημιουργήσουν θέμα στην πλατεία Σαπφούς στη διάρκεια της αντιφασιστικής διαδήλωσης. Νεαροί διαδηλωτές οι οποίοι τους αντιλήφθηκαν τους κυνήγησαν ενώ σύμφωνα με πληροφορίες φυγαδεύτηκαν από Αστυνομικούς. Μάλιστα ο Oliver Flesch με ανάρτηση του στο Facebook αναφέρεται στο γεγονός υποστηρίζοντας ότι «δέχθηκε επίθεση από 20 με 25 αντιφασίστες. Οι ευχαριστίες μας πάνε στην Ελληνική Αστυνομία που μας έβγαλε από εκεί».

Και ξαφνικά στη φωτιά

Κι ενώ πληροφορίες ανέφεραν ότι έφυγαν από το ξενοδοχείο προκειμένου να φύγουν από το νησί ξαφνικά στις 8.30 το βράδυ βρέθηκαν στη φωτιά στον Καρά Τεπέ που κατέκαψε τη δομή εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας προσφύγων «One Happy family».

Εκεί ακούστηκαν να «ενημερώνουν» δημοσιογράφους διαδίδοντας ψευδείς ειδήσεις ότι η δομή «κάηκε γιατί ανήκε σε μια ΜΚΟ που έφερνε λαθρομετανάστες από την Τουρκία». Μάλιστα σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες παρουσίαζαν την άποψη αυτή ως αποτέλεσμα «ιδιωτικής δημοσιογραφικής έρευνας».

Αμέσως μετά με ταξί με το οποίο μετακινούνται έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση».