Κλείνουν τα πάντα σε Ηλεία, Ζάκυνθο, Αχαΐα μετά το 9ο κρούσμα του κοροναϊού!

Gazzetta team
Κλείνουν τα πάντα σε Ηλεία, Ζάκυνθο, Αχαΐα μετά το 9ο κρούσμα του κοροναϊού!
Έκτακτα μέτρα σε Ηλεία, Ζάκυνθο και Αχαΐα ανακοίνωσε η κυβέρνηση μετά το 9ο κρούσμα του κοροναϊού.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης πως, μετά από σύσκεψη με λοιμωξιολόγους και σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, αποφασίστηκε να κλείσουν τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο.

Το κλείσιμο ισχύει για τις 5 και 6 Μαρτίου και θα υπάρξει επανεξέταση, αφού θα έχει ολοκληρωθεί η ιχνηλάτηση μετά την πάροδο του 48ώρου.

Επίσης, για δύο ημέρες, δεν θα λειτουργήσουν στις ίδιες περιοχές: Θέατρα, κινηματογράφοι, μουσεία, αθλητικοί χώροι, αρχαιολογικοί χώροι, χώροι καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και χώροι συνάθροισης.

Η κυβέρνηση λαμβάνει τα συγκεκριμένα μέτρα μετά το 9ο κρούσμα του κοροναϊού, έναν 66χρονο άνδρα, ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Σε Αμαλιάδα, Πάτρα και Ανδραβίδα επικρατεί αναστάτωση, καθώς ο άνδρας βρισκόταν με γκρουπ στους Άγιους Τόπους...

Όλοι οι συνταξιδιώτες του 66χρονου έχουν τεθεί σε καραντίνα, ενώ τέσσερις εξετάζονται ήδη ως ύποπτα κρούσματα, καθώς φέρονται να έχουν εμφανίσει συμπτώματα.

Παράλληλα, σε καραντίνα δεκατεσσάρων ημερών στα σπίτια τους έχουν τεθεί περίπου είκοσι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο του Ρίου και άλλοι 15 στην Ηλεία, αφού ο ασθενής είχε πάει πριν μεταβεί στην Πάτρα στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας.