Έβρος: Μια πρόσφυγας γέννησε στον δρόμο με την βοήθεια κατοίκων και εθνοφυλάκων (vid)

Gazzetta team
Έβρος: Μια πρόσφυγας γέννησε στον δρόμο με την βοήθεια κατοίκων και εθνοφυλάκων (vid)
Η γυναίκα γέννησε με την βοήθεια των κατοίκων και των εθνοφυλάκων που έσπευσαν να μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να την παραλάβει.

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, αφού και σήμερα σημειώθηκαν επεισόδια ανάμεσα σε μετανάστες και τις ελληνικές Αρχές.

Ωστόσο σύμφωνα με το protothema.gr σε ένα βίντεο που τραβήχτηκε με την κάμερα κινητού τηλεφώνου, τα ξημερώματα της 3ης Μαρτίου στις 04.20, φαίνονται εθνοφύλακες μαζί με ομάδες κατοίκων του Έβρου που συνδράμουν τις δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας στις πιο δύσβατες περιοχές στο Δέλτα της περιοχής και σε αχαρτογράφητα σημεία, τα οποία ελάχιστοι είναι σε θέση να γνωρίζουν.

Κτηνοτρόφοι, αγρότες και εθνοφύλακες βγαίνουν σε περιπολίες αργά το βράδυ έως τα ξημερώματα της επόμενης μέρας προκειμένου να εντοπίσουν όσους μετανάστες προσπαθούν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα και να τους οδηγήσουν στα χέρια του ελληνικού στρατού και της αστυνομίας.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στο protothema.gr μια πρόσφυγας γέννησε στον δρόμο.

Συγκεκριμένα, έφερε στο κόσμο το παιδί που κυοφορούσε με την συνδρομή κατοίκων και εθνοφυλάκων που έσπευσαν να την βοηθήσουν μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να παραλάβει μητέρα και βρέφος.