Χαλάει ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες (vid)

Gazzetta team
Χαλάει ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες (vid)
Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού σήμερα.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, στα βόρεια και στο ανατολικό Αιγαίο, χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, πρόσκαιρη ενίσχυση των ανέμων, αλλά και βελτίωση του καιρού από το βράδυ, θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα, Πέμπτη.

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, φαινόμενα που πρόσκαιρα ενδέχεται να είναι έντονα, αλλά μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, καθώς επίσης σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από -2 έως 8 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 2 έως 15, στην Ήπειρο από 5 έως 15 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 18 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 16 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 10 έως 17 βαθμούς, ενώ τοπικά στην Κρήτη οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από δυτικές έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ, αλλά μέχρι το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα παρουσιάσουν εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι το απόγευμα σε βορειοδυτικούς με εξασθένηση στα 4 με 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών κατά τόπους. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και μετά το μεσημέρι δυτικοί-βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές και βελτίωση μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ, βαθμιαία δυτικοί με εντάσεις 6 έως 7 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί με προοδευτική εξασθένηση. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.