Μαθητές 10 ελληνικών σχολείων βρίσκονται στην Ιταλία, αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές (vid)

Gazzetta team
Μαθητές 10 ελληνικών σχολείων βρίσκονται στην Ιταλία, αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές (vid)
Ενώ μαθητές από 10 ελληνικά σχολεία βρίσκονται στην Ιταλία, όπου τα κρούσματα του κοροναϊού αυξάνονται, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πως αναστέλλονται όλες οι εκδρομές προς τη γειτονική μας χώρα.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πως αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές, που προγραμματίζονταν και προγραμματίζονται προς την Ιταλία, μέχρι νεωτέρας, ενώ μαθητές από δέκα ελληνικά σχολεία βρίσκονται αυτές τις μέρες στη γειτονική χώρα.

Συγκεκριμένα, δύο σχολεία βρίσκονται στο Μιλάνο και μαθητές από 8 σχολεία στην κεντρική και νότια Ιταλία, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου «μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού σε περιοχές της γειτονικής χώρας και τη σχετική εισήγηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, δρούμε προληπτικά, προστατεύουμε τους μαθητές, τους φοιτητές, τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς μας από τη μεταδοτική νόσο. Προτεραιότητα έχει πάντα η προστασία των πολιτών και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας της χώρας. Θα ακολουθήσουν σχετικές εγκύκλιοι για όλες τις δομές εκπαίδευσης».

Ήδη, στην Ιταλία τα κρούσματα ανέρχονται στα 150, με τον κοροναϊό να εμφανίζει ραγδαία εξάπλωση.