Μία 17χρονη στον Βόλο βοήθησε στο να κλέψουν την νονά της

Gazzetta team
Μία 17χρονη στον Βόλο βοήθησε στο να κλέψουν την νονά της
Τυφλωμένη από έρωτα δεν δίστασε να προδώσει την γυναίκα που της «έριξε λάδι», την 85χρονη τότε νονά της.

Η βαφτισιμιά της ηλικιωμένης γυναίκας ήταν εκείνη που έβγαλε αντικλείδι του σπιτιού της νονάς της και το έδωσε στον σύντροφό της, ο οποίος με δύο ακόμη δράστες έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους. Εισέβαλαν στο σπίτι της ηλικιωμένης και τη λήστεψαν με τη χρήση βίας.

Πίστεψε όσα της έταξε ότι θα κάνουν μαζί και έγινε στην κυριολεξία το «κλειδί» που άνοιξε την πόρτα του διαμερίσματος της ηλικιωμένης, η οποία βίωσε δραματικές στιγμές στο ίδιο της το σπίτι. Η ληστεία διαπράχτηκε στις 21 Αυγούστου 2017.

Τρεις δράστες, που είχαν συστήσει συμμορία, εισέβαλαν με αντικλείδι στο σπίτι 85χρονης, σε πολυκατοικία στην παραλία του Βόλου και της άρπαξαν με χρήση βίας το ποσό των 1.100 ευρώ. Οι τρεις δράστες, ηλικίας τότε 22 οι δύο και 30 ετών ο τρίτος, κατηγορήθηκαν για σύσταση συμμορίας και ληστεία και προφυλακίστηκαν. Μάλιστα είχαν καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε τριετή φυλάκιση.

Από την πρώτη στιγμή υπήρχαν υποψίες για τον ρόλο νεαρής κοπέλας στην υπόθεση ληστείας και είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης της 17χρονης τότε κοπέλας που ήταν εκείνη που έδωσε το αντικλείδι. Μετά από αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε ότι η 17χρονη είναι η βαφτισιμιά της ηλικιωμένης θύματος της συμμορίας και πριν από λίγες μέρες η υπόθεση εκδικάστηκε στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου.

Οπως προέκυψε, η 17χρονη τότε κοπέλα παρασύρθηκε από τις υποσχέσεις του 22χρονου συντρόφου της για καλύτερη ζωή και δεν δίστασε να λάβει μέρος στο σχέδιο που είχαν στήσει. Επισκέφθηκε τη νονά της μαζί με μια φίλη της, ανήμερα της γιορτής της 85χρονης δήθεν για να της ευχηθεί. Η νεαρή κοπέλα μάλιστα επέμενε να πάει να πάρει γλυκά για τη γιορτή της νονάς της παρ’ όλο που η δεύτερη δήλωσε ότι δεν ήθελε.

«Δεν θέλω παιδί μου, έχω ζάχαρο, δεν κάνει», έλεγε μέσα στην αθωότητά της η 85χρονη, η 17χρονη όμως επέμενε και της ζήτησε και το κλειδί για να μη χτυπήσει κουδούνι και την αναγκάζει να μετακινείται…

Εφυγε από το σπίτι της νονάς της δήθεν για να αγοράσει γλυκά, φρόντισε ωστόσο να βγάλει αντικλείδι το οποίο έδωσε στον σύντροφό της. Εξι μήνες μετά, τον Αύγουστο του 2017, ο σύντροφός της και δύο άλλοι συνεργοί του έμπαιναν στο σπίτι της ηλικιωμένης για να τη ληστέψουν.

Χθες, η 17χρονη δεν κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Εκπροσωπήθηκε από συνήγορο υπεράσπισης. Σε ηλικία 20 ετών σήμερα η κοπέλα έχει επιστρέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα της την Αλβανία, όπου μάλιστα ζει και σπουδάζει. Το Δικαστήριο Ανηλίκων που εξέτασε την υπόθεση καταδίκασε την 20χρονη σήμερα γυναίκα σε οκτώ χρόνια περιορισμό στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα, ωστόσο παραμένει ελεύθερη μετά την έφεση που άσκησε.

Μέχρι την εκδίκαση της έφεσης θα έχει την υποχρέωση να παρουσιάζεται μία φορά τον μήνα στο προξενικό γραφείο Τιράνων.