Λέσβος: «Περικυκλώνουν» την επιταγμένη έκταση με τα σωσίβια των μεταναστών (pics)

Gazzetta team
Λέσβος: «Περικυκλώνουν» την επιταγμένη έκταση με τα σωσίβια των μεταναστών (pics)
Οχήματα του δήμου Δυτικής Λέσβου μεταφέρουν τους όγκους σωσιβίων από τον Μόλυβο και τα εναποθέτουν στην επιταγμένη από την κυβέρνηση έκταση!

Συνεχίζεται σήμερα, Σάββατο, για δεύτερη μέρα, ο αποκλεισμός του δρόμου που οδηγεί στην περιοχή Kαράβας-Καβακλή, λίγο πριν τον Μανταμάδο, όπου η κυβέρνηση έχει επιτάξει 261 στρέμματα, προκειμένου να κατασκευαστεί η νέα κλειστή δομή προσφύγων και μεταναστών.

Όπως αναφέρει το τοπικό stonisi.gr, στο πλαίσιο των δράσεων της κινητοποίησης, από το πρωί του Σαββάτου, οχήματα του δήμου Δυτικής Λέσβου μεταφέρουν τους όγκους σωσιβίων από τον Μόλυβο και τα εναποθέτουν στην επιταγμένη έκταση.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του δημάρχου Ταξιάρχη Βέρρου, πάνω από 13.000 κυβικά μέτρα σωσίβια βρίσκονται στην περιοχή του πρώην κάμπιγκ στον Μόλυβο και σαπίζουν, μολύνοντας το υπέδαφος, αλλά και τον αέρα.

Ο κ. Βέρρος απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες του δήμου να πάρει ο καθένας μερικά σωσίβια με το δικό του αυτοκίνητο και να τα πετάξει στην επιταγμένη έκταση.

«Να τα πάμε, λοιπόν, σε αυτούς που ανήκουν. Μπορούν να διακοσμήσουν και τη νέα δομή έτσι. Εννοείται ότι η νέα εσοδεία θα πηγαίνει κατευθείαν εκεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου...