Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία-εξπρές σήμερα (pic)

Gazzetta team
Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία-εξπρές σήμερα (pic)
Συννεφιασμένος και βροχερός θα είναι ο καιρός σήμερα Σάββατο σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Η κακοκαιρία εξπρές συνεχίζεται στην χώρα μας, ωστόσο αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων μέχρι σήμερα το βράδυ.

Συγκεκριμένα, σήμερα Σάββατο (15/2), στα ανατολικά και νότια αναμένεται συννεφιά και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα πιο νότια τμήματα.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ενδέχεται να σημειωθούν στα ορεινά των ηπειρωτικών κυρίως περιοχών. Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένουμε συννεφιές με βροχές και προς τα ανατολικά τμήματα ακόμα και καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα προσεγγίζουν τα 6-8 μποφόρ. Βαθμιαία, όμως, από το Ιόνιο προς το Αιγαίο θα παρουσιάσουν εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στα δυτικά ηπειρωτικά από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 16 και στα νησιά από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην περιοχή της Αττικής, αρχικά αναμένεται συννεφιά με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Ωστόσο, ο καιρός θα σημειώσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πλέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις και θα προσεγγίζουν στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι 7 βαθμούς Κελσίου, όμως στα βόρεια θα είναι δύο βαθμούς μικρότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα επίσης αναμένεται συννεφιά, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Ωστόσο, ο καιρός γρήγορα θα σημειώσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πλέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις και θα προσεγγίζουν στα ανατολικά 7-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Η Πρόγνωση από την ΕΜΥ έως την Τρίτη

Κυριακή 16-02-2020

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια, με τοπικές βροχές στην Κρήτη, τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια και τις Κυκλάδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 17-02-2020

Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη κυρίως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

Τρίτη 18-02-2020

Γενικά αίθριος, με τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι αρχικά ασθενείς, βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.